Bērni būvēs teātri kopā ar jaunajiem arhitektiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 10.novembrī, dienu pirms Dailes teātrī atvērs tā 90.jubilejai veltītās izstādes, tūlīt pēc arhitektūras ekskursijas pa teātra ēku kopā ar kuratori Ievu Zībārti pulksten 15.00—17.00 turpat teātra telpās jaunie arhitekti gaidīs skolēnus projekta "SKOLNIEKS PĒTNIEKS PILSĒTNIEKS" [SPP] darbnīcā.

Gan aktieru, gan aktiermākslas cienītāju bērnus iepazīstināsim ar teātra funkcijām un stiliem no skatuves mākslas celtņu pirmsākumiem līdz modernisma laikmetam, kad Rīgā tika uzbūvēts arhitektes Martas Staņas nozīmīgais darbs — Dailes teātra ēka. Paralēli stāstam par modernisma būvju principiem apgūsim svarīgākās no funkcionālajām zonām, kuras katra savā daudzumā un lielumā veido teātra būvapjomu un nodrošina tā darbību: skatuves daļa, vietas aktieriem un skatītājiem, sabiedriskās un tehniskās telpas, kā arī palīgtelpas un āra priekštelpa. Ar tām spēlēsimies kā krāsainiem klucīšiem — moduļiem, lai nodarbības praktiskajā daļā bērni darba grupās jau būvētu paši savus rotaļu teātra modeļus.

Brīvdomīgās izglītības projekts SPP ir Jauno Arhitektu apvienības iniciatīva, kas uzsākta 2009. gadā, lai apbūvētās vides veidošanas mākslā ievadītu bērnus un jauniešus. Vairāk uzzini SPP mājas lapā: www.skolniekspetniekspilsetnieks.lv

10.novembrī pulksten 15.00—17.00 SPP darbnīca Dailes teātra telpās, Brīvības ielā 75, Rīgā.

Vēlamais dalībnieku vecums - sākumskolas audzēkņi.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 9.novembrim uz e-pastu jubileja@dailesteatris.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu