Jautrie Ziemassvētku vecīši dodas skrējienā (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens ap Vecrīgu pulcēja vairāk nekā 350 dalībnieku. Skrējienā piedalījās ģimenes, darba kolektīvi, kā arī individuāli Ziemassvētku vecīši kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem košos tērpos.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziemassvētku vecīši bija tērpušies gan Rīgas starptautiskā ''Rotari" kluba sarūpētajos tērpos, ko varēja iegādāties par piecu vai desmit latu ziedojumu, gan arī pašdarinātos oriģinālos tērpos.

Visi skrējēji saņēma Ziemassvētku vecīšu skrējiena medaļas, kā arī nelielas piemiņas balvas.

Uzņēmuma "DHL" darbinieks Uldis Stupelis stāstīja, ka pēdējā laikā sācis aktīvi sportot, tādēļ izmantojis iespēju piedalīties Ziemassvētku vecīšu skrējienā. "Mūsu uzņēmums atbalstīja šo pasākumu, tādēļ daudzi mūsu darbinieki, kuriem ir bērni, piedalījās skrējienā. Skriet nebija viegli, jo slīdēja kājas, taču garāmgājēju attieksme bija ļoti uzmundrinoša, cilvēki mums smaidīja, māja ar rokām. Es noteikti skriešu arī nākamgad," solīja Stupelis.

Pirmā no meitenēm finišēja Karīna Smirnova no "Mc'Donalds" restorāna "Luna". "Šogad no katra restorāna mēs skrējām pa vienam dalībniekam, bet nākamgad noteikti veidosim komandu. Šogad skrēju pirmo reizi, ir ļoti labs garastāvoklis, jo skrējiens patiesi bija jautrs, kājas slīdēja, garāmgājēji uzmundrināja, turklāt tas bija labdarības skrējiens. Es jau tagad zinu, ka skriešu arī nākamgad," teica Smirnova.

Foto: LETA

Jautro Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījās arī bijušais Rīgas "Rotari kluba" prezidents un biedrs Artūrs Dūdars. Viņš skrēja jau otro gadu pēc kārtas.

"Es esmu Ziemassvētku vecītis, kurš piekopj zaļo dzīvesveidu. Ziemassvētku vecīši nepaliek veci, viņi kļūst seni. Dievs man nav atņēmis prātu, un es varu palīdzēt tiem, kuriem palīdzība ir visvairāk nepieciešama," stāstīja Dūdars.

Viņš savulaik iejuties Ziemassvētku vecīša tēlā, apciemojot savas mazmeitas, līdz beidzot viņas abas atšifrējušas, ka Ziemassvētku vecītis ir vectēvs. Dūdaram ir 71 gads, un viņš joprojām ir aktīvs kalnu slēpotājs un šomēnes jau desmit reizes bijis uz kalna.

Skrējienam bija reģistrējušies vairāk nekā 40 bērni līdz 16 gadu vecumam, 120 vīrieši un 140 sievietes.

Kā informēja Rīgas starptautiskā "Rotari" kluba kasieris Matiass Hinze, šogad jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības akcijā savākti aptuveni 10 000 latu, lai gan kopējā ziedojumu summa vēl nav zināma.

Pagājušajā gadā jautro Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījās vairāk nekā 230 dalībnieku, kuri atzina, ka šī ir bijusi lieliska iespēja gūt pozitīvu enerģiju, vienlaikus darot labu tiem, kam tas visvairāk nepieciešams. Pagājušajā gadā tika savākti 5000 latu - Mārtiņa fondam palīdzībai bērniem, kas slimo ar leikēmiju, tika novirzīti 2500 lati, kā arī Mobilajam aprūpes centram tika atvēlēti 2500 lati.

Jautro Ziemassvētku vecīša skrējienu jau trešo gadu Rīgā organizē Rīgas starptautiskais "Rotari" klubs.

Labdarības skrējienā savāktos līdzekļus sabiedriskā organizācija "Ronald McDonald House Charities Latvija" ziedos labdarības programmai mobilā veselības centra iekārtošanai.

Mobilās aprūpes centrs Latvijā sāka darbību šā gada pavasarī un ir 12 metru garš un 2,5 metrus plats moderns transporta līdzeklis, kas apceļos Latvijas reģionus, lai bērniem sniegtu bezmaksas medicīniskos pakalpojumus. Tajā bez maksas varēs saņemt oftalmologa, pediatra, alergologa, astmas speciālista un neirologa konsultācijas, kā arī plašu izglītojošu veselības programmu bērniem.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu