Gulbenes - Alūksnes bānītis samazina brauciena ilgumu (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar 2011.gada 1.februāri, dzelzceļa līnijā Gulbene - Alūksne mainās vilcienu kustības grafiks un par piecām minūtēm tiek saīsināts kopējais brauciena laiks.

Pateicoties jaunajiem Ministru kabineta "Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumiem", ar kuriem tiek ieviesta apstāšanās šaursliežu pieturas punktā pēc pasažieru pieprasījuma, turpmāk vilciens varēs neapstāties dzelzceļa līnijas pieturās Birze, Pūriņi, Dunduri, Paparde, Vējiņi, ja pieturvietā neatradīsies kāds pasažieris vai vilciena konduktors neziņos par pasažiera vēlmi šajā pieturā izkāpt.

Balstoties uz to, ka minētās pieturas izmanto salīdzinoši maz pasažieru, līnijā Gulbene - Alūksne saīsināts kustības laiks un līdz ar to mainīts vilcienu kustības grafiks.

Vilciens, tuvojoties pieturvietai, apstāsies tikai tad, ja uz perona būs redzami pasažieri, tāpēc, dzirdot, ka tuvojas vilciens, laikus iznāciet no nojumēm vai pietuvojieties peronam!

Uzņēmuma vadība apgalvo: "Ja pieturā uz pieprasījuma būs jāapstājas, tad iekavēto laiku, lai vilciens brauktu saskaņā ar jauno sarakstu, mašīnistiem iespēju robežās būs jāiedzen, taču ievērojot visus spēkā esošos noteikumus par kustības ātrumiem un samazināta ātruma vietām, kā arī nosacījumu, ka vilciens nebrauks pieturas punktiem garām agrāk par vilcienu kustības grafikā noteikto laiku."

Gulbenes - Alūksnes bānītis ir ne tikai vēsturisks dzelzceļš un valsts nozīmes kultūras piemineklis, bet arī nozīmīgs vietējais transporta līdzeklis Vidzemes reģiona iedzīvotājiem, kas joprojām veic regulāros pasažieru pārvadājumus starp Gulbeni un Alūksni, kā arī ik gadus rīko dažādus svētkus un piedāvā izklaides šovus tūristiem.

Ar jauno kustības grafiku var iepazīties uzņēmuma mājas lapā www.banitis.lv vai zvanot pa tālruni +371 64473037.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu