"Apkārt Alaukstam" startēja aptuveni 2400 dalībnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tradicionālajā distanču slēpošanas maratonā "Apkārt Alaukstam", kas sestdien jau 22.reizi risinājās Vecpiebalgas novadā, maratona distancē uzvaru izcīnīja Ilmārs Bricis un Līga Glāzere, informēja pasākuma organizatori "Alpha Baltic Sport".

Kopumā maratona trīs dažādās distancēs piedalījās rekordliels - vairāk nekā 2400 - dalībnieku skaits.

42 kilometru maratona distancē startēja aptuveni 400 slēpotāju, tostarp pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kā arī dalībnieki no Ukrainas, Somijas, Vācijas, Itālijas un pat Jaunzēlandes.

Maratona garāko distanci veidoja divi 21 kilometru gari apļi. Pirmā apļa veikšanas limits bija trīs stundas, bet kopējās distances veikšanas laiks - sešas stundas. Maratona līderi jau sāka iezīmēties pēc pirmā apļa, kad pirmie to pieveica Bricis, Raivis Zīmelis un Somijas pārstāvis Markuss Nilsons. Savukārt sieviešu grupā jau pēc pirmā 21 kilometra līderpozīcijās izvirzījās Glāzere.

Līdz maratona distances beigām saglabājās sīva konkurence vadošo slēpotāju vidū. Pavisam ar nelielu laika starpību finišēja 42 kilometru slēpojuma līderi - pirmo vietu ieguva Bricis, uzrādot laiku stunda, 50 minūtes un 50 sekundes, otrais finišēja Zīmelis, bet trešajā vietā ierindojās Nilsons.

Savukārt sieviešu konkurencē pirmās vietas īpašniece Glāzere distanci veica divās stundās, 16 minūtēs un 14 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Inese Zvirgzdiņa, bet trešo - Ļubova Pavļukova.

15 kilometru slēpojumā par uzvaru sacentās aptuveni 2000 cilvēku.

"Man ir prieks, ka šogad mums šim slēpojumam izdevās piesaistīt tik plašu dalībnieku skaitu - gan profesionāļus, gan vienkārši šā sporta veida entuziastus. Mēs noteikti neapstāsimies pie šā rezultāta, jo mums ir, kur augt, un mēs tiecamies pēc tādas dalībnieku aktivitātes kā Tartu slēpošanas sacensībās - aptuveni 8000 cilvēku," pastāstīja maratonu kustības iniciators Lauris Špillers.

Tautas slēpojumā vīriešu konkurencē pēc sīvas cīņas pirmo vietu izcīnīja Roberts Slotiņš, otrajā vietā ierindojās Edgars Piksons, bet trešais palika Oļegs Andrejevs.

Tikmēr sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Inga Dauškāne, otrā palika Rasma Rudzīte, bet trešo vietu ieņēma Ieva Eglīte.

"Šā gada slēpojuma "Apkārt Alaukstam" apmeklējums pierāda, ka distanču slēpošana kā sporta veids kļūst aizvien populārāks gan profesionāļu, gan pārējo iedzīvotāju vidū. Šogad startēja vairāk nekā 20 dažādu Latvijas uzņēmumu komandas, kas apliecina to, ka kompānijas novērtē to, ka šāda veida aktivitātes palīdz saliedēt un motivēt darbiniekus sasniegt arvien labākus rezultātus," izteicās pasākuma organizators Kaspars Tupiņš.

Kā ziņots, šogad pirmo reizi slēpojums tika iekļauts arī starptautiskā sacensību kalendārā "Eiroloppet", un tas notika Vecpiebalgā, skaistā vietā pie Alauksta ezera.

Slēpojuma trase bija iekārtota gleznainā apkārtnē pāri laukiem un pakalniem apkārt Alaukstam.

Jau vēstīja, ka pagājušajā gadā, kad Vecpiebalgā notika 21.slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam", tajā piedalījās 1200 slēpotāji, kas bija jauns šā maratona rekords. Pagājušajā gadā vecākajam sacensību dalībniekam bija 82 gadi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu