Vidzemes kultūras centru plānots atklāt 2013.gadā (12)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vidzemes mūzikas un kultūras centrs, visticamāk, tiks atklāts 2013. gada vidū, prognozēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja Dita Trapenciere.

Pēc viņas teiktā, projektu bija plānots pabeigt 2013.gada pirmajā ceturksnī, taču, tā kā iepirkuma izsludināšana kavējās, tad centru varētu atklāt 2013.gada vidū. Tā kā tikai nesen tika pasludināts iepirkuma uzvarētājs, tad līgums par centra uzbūvi vēl nav noslēgts, paskaidroja Trapenciere. "Ja šajā periodā nebūs pārsūdzības, tad parakstīsim līgumu ar būvniecības firmu, kas uzvarēja konkursā," apliecināja pašvaldības pārstāve.

Trapenciere klāstīja, ka daudzfunkcionālā kultūras centra projekta ietvaros paredzēts izbūvēt koncertzāli, mūzikas vidusskolu un mūzikas bibliotēku, izstāžu telpas, kā arī administratīvās telpas. Tāpat tiks rekonstruēta jau esošā ērģeļu zāle.

"Šis projekts ir nozīmīgs ne tikai Cēsu novadam, bet visam reģionam kopumā,"

viņa uzsvēra, vēršot uzmanību uz tā daudzfunkcionalitāti.

Saskaņā ar Cēsu novada pašvaldības pārstāves teikto mūzikas un kultūras centra projekts ietilpst valsts ieplānotajā reģionālo koncertzāļu attīstīšanas politikā, tādējādi valstij būtu jārūpējas arī par koncertzāles piepildīšanu.

"Cēsis jau pašlaik ar saviem kultūras pasākumiem aktīvi piesaista apmeklētājus no pārējā Vidzemes reģiona, taču tas visbiežāk notiek vasarā," viņa sacīja un piebilda, ka daudzfunkcionālais centrs varēs nodrošināt ilgāku pasākumu sezonalitāti un piedāvāt pasākumus arī periodā no rudens līdz pavasarim.

Trapenciere atzina, ka līdz ar koncertzāles uzbūvēšanu palielināsies Cēsu apmeklētāju skaits, taču ir grūti prognozēt, vai cilvēki apmeklēs tikai koncertzāli, vai līdz ar to arī citus pilsētā piedāvātos kultūras un izklaides pasākumus.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija liecina, ka Vidzemes mūzikas un kultūras centru būvēs būvfirma "Arčers" par 7,028 miljoniem latu. Centra izbūve paredzēta, rekonstruējot ēku Raunas ielā 12.

Jau vēstīts, ka līdz šim finansējumu daudzfunkcionālu kultūras centru izveidei saņēmušas Cēsis, Liepāja un Rēzekne. Projekta īstenošanai nepieciešamie līdzekļi gūti no pašvaldības, valsts budžeta un Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējuma.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu