Pasniegti 20 kultūras darbinieku apbalvojumi "Baltais zvirbulis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

20 kultūras darbiniekiem un Rīgas domes partneriem šodien, 21. martā, pasniegta gada balva "Baltais zvirbulis" par veikumu 2010. gadā.

Par aizvadītā gada darbu kultūras jomā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) vērtēšanas komisija apbalvoja 20 pretendentus sešās nominācijās.

Par vērienīgu un veiksmīgu Līgo svētku svinību rīkošanu 11. novembra krastmalā atzinīgi novērtēta SIA "Ideju institūts" un tās vadītājs Guntis Ērglis.

Par Līgo svētku svinēšanas tradīcijas atjaunošanu Rīgā, Dzegužkalnā, apbalvota Torņakalna latviešu biedrība un projekta vadītāja Signe Sniedze.

Nominācijā "Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu" balvu saņēma senioru kora "Sudrabotā gaisma" vadītāja Valija Ezeriņa.

Par latviešu tautas dejas tradīciju kopšanu un attīstīšanu apbalvojumu saņēma Rīgas tautas deju kolektīvu virsvadītājai Ingrīda Edīte Saulīte.

Par ieguldījumu mākslas pedagoģijā "Baltais zvirbulis" piešķirts glezniecības studijas "Umbra" vadītājai Mārai Zītarei.

Balvu šajā nominācijā saņēmis arī VEF Kultūras pils skaņu operators Ēriks Kalniņš par ilggadēju kvalificētu un profesionālu darbu VEF Kultūras pils pasākumu skaņošanā.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras centra darbinieks" balvu par veiksmīgu darbu un kvalitatīviem pasākumiem 2010. gadā saņēma VEF Kultūras pils māksliniece, scenogrāfe Rita Missūne.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks" "Baltais zvirbulis" pasniegts Mārai Grigorevskai, Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku (RCB) dienesta galvenajai bibliotekārei par grāmatu maiņas punktu ieviešanu.

"Rīgas pilsētas pašvaldības mūzikas un mākslas skolu darbinieka" nomināciju par radošu pedagoģisko darbu un veiksmīgu izglītojošo projektu realizāciju saņēma Latgales priekšpilsētas mūzikas skolas pedagoģe Violeta Karpova.

Par aktīvu pedagoģisko darbu un ieguldījumu Rīgas Mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra darbībā "Balto zvirbuli" saņēma Rīgas 3. mūzikas skolas pedagogs Ēriks Berzinskis.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva/u vadītājs/i" balva piešķirta jauniešu kora "Kamēr..." vokālajiem pedagogiem Ainai Bajārei un Ansim Saukam.

Par ieguldījumu Rīgas koru kustības attīstībā ar apbalvojumu novērtēts Rīgas Latviešu biedrības kamerkora "Austrums" un jauktā kora mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts.

Par tautas deju ansambļu lielkoncerta "Mana deja Latvijai" realizāciju "Balto zvirbuli" saņēma VEF Kultūras pils tautas deju ansambļa "Rotaļa" mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis.

Savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" tautas deju ansamblis "Līgo" un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš šajā nominācijā iekļauti par augstvērtīgu, kvalitatīvu jaunrades procesu un veiksmīgu jubilejas dižkoncerta realizāciju.

Nominācijā "Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva vadītājs" par ieguldījumu tradicionālās kultūras nozares attīstībā un popularizēšanā Rīgā apbalvots folkloras kopas "Grodi" vadītājs Andris Kapusts.

Nominācijā "Sadarbības projekts" "Baltais Zvirbulis" piešķirts IKSD Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājam Guntaram Kambaram par idejiskās koncepcijas izstrādi pilsētvides dizaina projektam "Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš".

Biedrība "TDA Katvari" un projekta vadītājs Edžus Arums saņēmuši balvu par tradicionālās kultūras un tās ētisko vērtību aktualizēšanu novatoriskā lielformāta dejas izrādē "No zobena Saule lēca".

Nominācijā "Sadarbības projekts" par kultūras starptautiskās aprites veicināšanu "Baltais zvirbulis" piešķirts Kazahstānas vēstniecībai, kas pērn organizēja Kazahstānas filmu nedēļu Rīgā.

Ar šo balvu novērtēts arī Nodibinājums "Baha mūzikas fonds" (valdes priekšsēdētāja Aina Kalnciema) par sadarbību ar izciliem un atzītiem izpildītājmāksliniekiem visā pasaulē.

Balvu "Baltais zvirbulis" veidojis mākslinieks Aigars Bikše, un to pasniedz jau kopš 2004. gada. Pretendentus balvai izvirza IKSD padotībā esošās kultūras un kultūrizglītības iestādes, atzīmējot izvirzīto kultūras darbinieku ieguldījumu kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanā galvaspilsētā pagājušajā gadā, īpaši uzsverot individuālo ieguldījumu un personiskās kvalitātes kultūras darbā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu