Atklāj "Rīga 2014" sešas kultūras programmas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīga kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta (EKG) plāno īstenot sešas kultūras programmas, kas Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem piedāvās dažādus pasākumus visu gadu, pirmdien žurnālistiem sacīja Rīgas domes (RD) Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

2014.gadā paredzētas sešas dažādas programmas – "Okeāna alkas", "Brīvības iela", "Izdzīvošanas komplekts", "Ceļu karte", "Rīgas karnevāls" un "Dzintara ādere" –, un pašlaik jau ir izstrādātas to tematiskās līnijas.

Programmas

"Okeāna alkas" - dažādas starptautiskās konferences un izstādes, kā arī multimediālas norises pilsētvidē, kino un koncerti.

"Brīvības iela" interesentiem piedāvās dažādas izstādes, mākslas un mūzikas akcijas, teātra viesizrāžu programmas, literārus lasījumus, brīvdabas kinoseansus un citas aktivitātes.

"Izdzīvošanas komplektā" iedzīvotājus aicinās pārlūkot viņu rīcībā esošās prasmes, kas var noderēt visdažādākajās situācijās un apstākļos. Šajā programmā paredzētas dažādas radošās darbnīcas, pētniecības projekti, interaktīvi projekti ar ekoloģisku ievirzi, dažādas sacensības un talantu demonstrējumi.

"Ceļu kartē" ieplānots organizēt dažādas ekskursijas, izstrādāt vairākus velomaršrutus, organizēt atvērto durvju dienas, plānotas arī performances netipiskās vietās un radošie laukumi pilsētvidē.

"Rīgas karnevāla" laikā notiks dažādi festivāli, koncertakcijas un interaktīvas spēles Rīgas pilsētvidē.

"Dzintara āderē" interesenti varēs iesaistīties dažādās ekspedīcijās. Paredzēts arī rīkot vairākas starptautiskās fotoakcijas un izcilības demonstrējumus.

Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcijas vadītāja Diāna Čivle uzrunā klātesošos pasākumā, kurā uzņēmējus iepazīstina ar Rīgas pilsētas un valsts notikumu kultūras jomā - Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu
Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcijas vadītāja Diāna Čivle uzrunā klātesošos pasākumā, kurā uzņēmējus iepazīstina ar Rīgas pilsētas un valsts notikumu kultūras jomā - Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu Foto: LETA

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte norādīja, ka šie pasākumi radīs pavisam jaunu pašizpausmes un radošuma aktivitāti sabiedrībā un 2014.gada pasākumi būs labs tramplīns, lai 2018.gadā, kad Latvija svinēs savu gadsimta jubileju, varētu organizēt dažādus ar kultūru saistītus pasākumus.

Jau vēstīts, ka Rīgas kā 2014.gada Eiropas galvaspilsētas projekts varētu izmaksās aptuveni 17 miljonus latu, no kuriem 40% būs Rīgas pašvaldības finansējums, 33% – valsts finansējums, 5% – Siguldas pašvaldības finansējums, 10% no plānotā finansējuma arī iecerēts iegūt no dažādiem atbalstītājiem un sponsoriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu