Rīgā notiks Otrajām Lieldienām veltīti pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 25. aprīlī, Rīgā varēs turpināt baudīt Lieldienām veltīto svētku programmu.

Otrajās Lieldienās no plkst.12 Lieldienu svinētāji pasākumā "Saules aplī Iļģuciemā" tiks gaidīti kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā, bet plkst.15 Vīlandes baznīcā notiks koncerts "Četri gadalaiki".

Lieldienu svinības notiks arī VEF Kultūras pilī, kur no plkst.16 notiks Lieldienu pasākums bērniem "Ripo, ripo, oliņ boliņ", bet plkst.19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" rīkotā pavasara festivāla "Windstream" noslēguma koncerts "Rīgas spēlmaņu spēles".

Par atbilstošu svētku programmu būs parūpējies arī Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kur svētku programma sāksies plkst.12 ar ērģeļmūzikas koncertu Usmas baznīcā.

Brīvdabas muzeja Lībiešu sētā šodien varēs iet rotaļās ar folkloras kopu "Rija", bet pie Nameļa rotaļās aicinās folkloras kopa "Saulgrieži". Kurzemes sētā visa pasākuma laikā bērnus gaidīs muzeja kokamatnieks Baldiņš.

Kurzemes zvejniekciemā visas dienas garumā būs īsts Lieldienu jampadracis, jo būs Lieldienu zaķu un dējējputnu izstāde, "Balticovo" dāvāto olu krāsošana un vārīšana, olu ripināšana un šaušana un loku šaušanas atrakcijas. Darbosies arī Lieldienu darbnīca ar "Dansukker", mīklu minēšana un meļu skola un būs pieejamas izjādes zirga mugurā. Tāpat interesenti Mērsraga smēdē varēs izkalt savu Lieldienas laimes monētu, bet Vidzemes sētā pie muzeja amatnieces Intas Lūses apskatīt kumeļu, zaķu un citas olas.

Lieldienu šūpoles kā mazi, tā arī lieli varēs izmantot Līvu laukumā no plkst.10 līdz 20.

Šodien plkst.14 skatītājus aicina arī deju kopas "Bramaņi" un vidējās paaudzes deju kopas "Videnieki" Lieldienu deju uzvedumu "Ripo, ripo, oliņ boliņ", kas notiks VEF Kultūras pilī Rīgā, Ropažu ielā 2. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu