Jelgavā sākas gaisa balonu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 11.augusta līdz 14.augustam Jelgavā, pļavā pretī Jelgavas pilij, notiks 13.starptautiskais gaisa balonu festivāls "LMT kauss 2011", informē Jelgavas pašvaldībā.

25 gaisa balonu komandas

Gaisa balonu svētkos piloti pierādīs savas profesionālās prasmes sacensībās, savukārt skatītājiem šī ir lieliska iespēja vienkopus redzēt daudzus krāsainus gaisa balonus, vērot gaisa balonu spīdēšanu un piedalīties izklaides pasākumos.

Dalībai festivālā pieteikušās 25 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Čehijas un Krievijas. Tradicionāli festivāla programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu pilotu sacensības - rīta un vakara lidojumi. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dalībnieki veiks septiņus lidojumus, katrā no tiem pildot noteiktus uzdevumus. Labākais pilots saņems īpašo LMT kausu un galveno naudas balvu. Kopējais balvu fonds šogad ir 10 000 eiro (7028 latu).

Programma

Pirmais gaisa balonu rīta lidojums notiks ceturtdien, 11.augustā, no plkst.6 līdz 8. Savukārt no plkst.18.30 līdz 20 notiks gaisa balonu vakara lidojums. Plkst.22.30 skatītāji pilsētā varēs vērot ugunīgu pilotu parādi - gaisa balonu degļu šovu.

Piektdien, 12.augustā, no plkst.6 līdz 8 notiks rīta lidojums, savukārt no plkst.18.30 līdz 20 plānots vakara lidojums.

No plkst.18 pļavā pretī Jelgavas pilij apmeklētāji varēs piedalīties nakts ballē ar baloniem. Pasākumā klātesošos priecēs Oskars Deigelis, Lauris Reiniks, DJ Roberts Lejasmeijers ("European Hit Radio"/"Latviešu radio"), "Rassell & Sabīne Berezina" un grupas "Forte" un "Otra puse". Plkst.23 sāksies gaisa balonu parāde - nakts spīdēšana.

Sestdien, 13.augustā, no plkst.6 līdz 8 notiks gaisa balonu rīta lidojums, vakara lidojums plānots no plkst.18.30 līdz 20.

No plkst.18 pļavā pretī Jelgavas pilij apmeklētāji varēs piedalīties nakts ballē ar baloniem. Ballē piedalīsies grupas "Tranzīts", "Credo", "Apvedceļš", Nikolajs Puzikovs, Kaža un DJ Aivis (Latvijas Radio 2). Festivālu noslēgs krāšņa svētku uguņošana plkst.23.

Svētdien, 14.augustā, no plkst.6 līdz 8 plānots pēdējais gaisa balonu rīta lidojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu