"Totaldobže" mākslas centrā notiks urbānās kultūras pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

8.septembrī un 9.septembrī "Totaldobže" mākslas centrā notiks urbānās kultūras pasākums "Urban poetry 2", kura laikā paredzētas meistardarbnīcas un dzejas slams ar britu slama meistaru "Jakob Sam La Rose" un "Aoife Mannix", kā arī ASV dzejnieka Vana G. Gareta piedalīšanos, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Katrīna Vastlāve.

Meistardarbnīcas notiks "Totaldobže" mākslas centrā 8.septembrī un 9.septembrī, bet dzejas slams norisināsies 10.septembrī.

Meistardarbnīcām būs jāpiesakās iepriekš, jo vietu skaits tajās būs ierobežots. Pieteikšanās tiks izsludināta nākamnedēļ, piebilda Vastlāve. Pasākuma laikā Latvijas dzejniekiem būs iespēja arī piedalīties ASV un Lielbritānijas slamu dzejnieku meistardarbnīcās, kas notiks ar ASV vēstniecības un Britu padomes Latvijā atbalstu.

Par dzejas slamu

Latvijā pirmais slams notika pagājušā gada novembrī, un tā bija pavisam jauna parādība Latvijas kultūras dzīvē. Savukārt ASV un Rietumeiropas pilsētās slams izvērties par ļoti populāru kustību, kas demokratizē dzeju, pievērš to tuvāk klausītājiem un aktualizē dzeju mūsdienās.

Slams ir sacensības, kurās dzejnieki aicināti izpildīt savus oriģināldarbus, ko vērtē nejauši izvēlētas auditorijas žūrija, vadoties gan pēc izpildījuma manieres un entuziasma, gan arī pēc satura un stila.

Izejot ārpus tradicionālās iespieddarbu formas, dzejoļi pie klausītāja nonāk aktuāli un svaigi, jo dzejas slams paredz, ka dzejas darbi rodas un attīstās, esot cilvēkos, sabiedrībā, auditorijas priekšā, sadarbojoties ar citiem māksliniekiem. Dzejnieks ar auditoriju ir tiešā dialogā, tie viens otru papildina un ietekmē. Tādējādi dzejas pasākumi tieši veicina sabiedrības radošumu.

"Totaldobže" mākslas centrā notiks urbānās kultūras pasākums
"Totaldobže" mākslas centrā notiks urbānās kultūras pasākums Foto: publicitātes

Pasaulē dzejas slamiem jau ir sava vēsture, tradīcijas, savi varoņi un leģendas. Tādēļ, uzskatot šo interesanto parādību par vērtīgu un kultūras dzīvē jaunus stimulus dodošu, "Totaldobže" mākslas centrā kopš maija slama vakari notiek regulāri reizi mēnesī. Šo iniciatīvu atbalsta arī Valsts kultūrkapitāla fonds.

"Totaldobže" mākslas centrs darbojas bijušās rūpnīcas VEF teritorijā kopš 2009.gada. Tā ir mājvieta vairāku mākslinieku darbnīcām, kā arī rezidenču vieta ārvalstu māksliniekiem. Mākslas centrā regulāri notiek dažādi pasākumi, kas aptver dažādas mākslas jomas - vizuālo mākslu, mūziku, teātri, literatūru, dzeju, fotogrāfiju, performanci u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu