Latvijas kultūras pārstāvji nodibina biedrību "Miers"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biedrības mērķis ir vienot kultūras sfēras radošos un citus interesentus ar mērķi veidot starptautiski konvertējamu un oriģinālu kultūras pienesumu, tādējādi virzot un ietekmējot latvisko identitāti. "Miers" uzskata, ka prioritāri ir jauni formas un satura meklējumi, izvairoties no "šlāgerkultūras" ražošanas vai popularizēšanas, informē producente Madara Melberga.

Biedrība apvieno tādas kultūras nozares kā māksla, kino, filozofija, teātris, grafiskais dizains. Idejas pirmautori ir kinorežisors Juris Poškus un mākslinieks Gints Gabrāns, viņiem pievienojušies mākslinieks Aigars Bikše, filozofijas doktorants Ģirts Jankovskis, Kārlis Vērpe, producente Madara Melberga, Oļegs Ņikitins, grafiskais dizainers Kirils Kirasirovs, Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, režisore Māra Ķimele, kā arī citi radošu profesiju pārstāvji un interesenti.

Doma par radošo industriju kvartālu pirmo reizi sakņojas radošo profesiju pārstāvjos, nevis nekustamo īpašumu apsaimniekotāju organizācijās, tādēļ biedrība "Miers" novērtē KM ātro reakciju un iniciatīvu.

"Miera" idejas īstenošana saistāma ar bijušās Tabakas fabrikas kompleksu Miera ielā 58.

Pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas tika izsludināts ideju konkurss Tabakas fabrikas kompleksa attīstībai. Biedrība kā idejas pirmautori uzskata šo ministrijas iniciatīvu par ļoti progresīvu un ir gatavi piedalīties kompleksa attīstības īstenošanā. Vienojoties ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru, kas ir telpu īpašnieks, un abu festivālu organizatoriem, Tabakas fabrikā notiks pirmie pasākumi – festivāls "Skaņu mežs" un daļa teātra festivāla "Homo Novus". "Miera" sadarbības partneri ir arī Laikmetīgās mākslas centrs un mākslas centrs RIXC.

Latvijas kultūras pārstāvji nodibina biedrību "Miers"
Latvijas kultūras pārstāvji nodibina biedrību "Miers" Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu