"Baltajā naktī" notiks 67 pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts 2011", kas notiks naktī no 10. uz 11. septembri, būs 67 pasākumi, šodien preses konferencē pastāstīja pasākuma rīkotāji.

20 mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts 2011" pasākumus, kuri tika atlasīti konkursā, finansēs Rīgas dome, 47 pasākumi tiek rīkoti pēc aktīvāko Rīgas organizāciju iniciatīvas.

"Baltā nakts 2011" piedāvās plašu un daudzveidīgu programmu gan saturiski, gan ģeogrāfiski. Programma šogad koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, VEF korpusos, Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros notiks nozīmīgi projekti, ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Miera iela.

Aicinot pieteikt mākslas un kultūras projektus dalībai šā gada "Baltajā naktī, organizatori saņēma lielu kvalitatīvu un pārdomātu iniciatīvu pieteikumu skaitu. Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām - galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām - šogad Baltās nakts organizēšanā iesaistījās arī organizācijas, kas nav aktīvi iesaistītas mākslas dzīvē - tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas. "Baltā nakts" šogad piedāvās kaut ko noderīgu un saistošu pilnīgi visiem un ikvienam cilvēkam.

Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments projektu koordinatore Madara Gruntmane piedalās preses konferencē par mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts 2011"
Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments projektu koordinatore Madara Gruntmane piedalās preses konferencē par mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts 2011" Foto: LETA

"Baltā nakts"

"Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. "Balto nakšu" stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Ar "Baltās nakts 2011" programmu interesenti var iepazīties mājaslapā "www.baltanakts.lv", taču programma līdz pat 10.septembrim tiks precizēta un papildināta.

Pērn mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2010" pulcēja ap 40 000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu