Kurpes par 1 dolāru Taizemē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Taizeme ir mana sapņu zeme. Tā intervijā portālam TVNET saka tūrisma uzņēmuma SIA “356 brīvdienas” direktore Liene Pelše. Viņa ieskicē šīs eksotiskās valsts priekšrocības un mudina TVNET lasītājus dalīties savos piedzīvojumos un atklāt savus izsapņotos ceļojumus.

Liene uzsver, ka Taizemē ir ļoti laipni, patiesi un smaidīgi cilvēki. Viņi smaida no sirds, nevis kā eiropieši – ar prātu.

Taizeme ir arī ļoti darbīga un dzīva valsts. Taču tai pat laikā tur iespējams atrast klusas un neskartas pludmales un mierīgas naktsmītnes.

Silts, saulains un sauss laiks

Uz Taizemi iesaka doties no oktobra līdz aprīlim, jo tas ir vislabākais un siltākais klimats.

Tad Taizemē ir garantēti silts un saulains.

Gaisa temperatūra ir aptuveni 32 grādi, bet ūdens – plus 26 grādi.

Savukārt citos mēnešos Taizemē mēdz līt. Tomēr, ja vien netrāpa uz ilgstošajiem lietiem, tad nelielā līņāšana, kas lielā karstuma dēļ neatstāj gandrīz nekādas pēdas uz ķermeņa un drēbēm, nav pārāk apgrūtinoša.

Kā jau eksotiskā valstī, Taizemē iespējams iepazīties ar Latvijā nedzīvojošiem augiem, putniem un dzīvniekiem, piemēram, ziloņiem un krokodiliem. Šīs radības iespējams ne tikai redzēt, bet arī pabarot un noglāstīt.

Tāpat Taizemē varat apmeklēt džungļus un iepazīties ar to bagātīgo augu pasauli. “Katra diena Taizemē ir pilnīgi citāda un pārsteigumiem pilna.”

Neiztikt bez šopinga

Uz Taizemi vērts doties, jo tā ir ļoti lēta valsts. Te par pārsteidzoši zemu cenu iespējams iegādāties apģērbu un apavus visai ģimenei. Taizemē šopingā dodas pat tie, kuri parasti veikaliem met līkumu. Tūristi, pārsteigti par lētajām cenām, steidz sapirkties daudz vairāk, nekā nepieciešams. Piemēram,

labu un kvalitatīvu apavu pāris maksā 1 dolāru.

Turklāt ar šiem apaviem iespējams nostaigāt ne tikai vienu sezonu, bet gan ilgu laiku.

Foto: publicitātes

Protams, tirdziņos noteikti jākaulējas, jo sākumā nosauktā cena parasti ir daudz lielāka par reālajām izmaksām.

Kaulēšanās pārsvarā notiek ar žestu starpniecību.

Piemēram, tirgotājs uzspiež kalkulatorā savu cenu, ko pircējs ar galvas pašūpošanu noskaita vai arī noraida, pieprasot lētāku cenu.

Angļu valoda var palīdzēt Taizemes viesnīcās un citās tūristu vietās, taču ārpus tām pārsvarā skan vietējās valodas.

Vispirms pludmale, tad veikals

Liene arī atklāj vēl kādu niansi, kas var būt būtiska ceļotāju makam. Uz veikaliem un tirdziņiem nekādā gadījumā nedrīkst iet pirmajās ceļojuma dienās. Kādēļ? Iemesls ir pavisam vienkāršs – parasti tūristi, atbraucot uz Taizemi, nav nosauļojušies. Vietējie jau pēc bālajām sejām pazīst tikko iebraukušos un tādēļ nosauc viņiem ievērojami lielāku cenu.

Īpašu vērību izpelnījušies nakts tirdziņi, kur visas mantas maksā, piemēram, 3 dolārus.

Foto: publicitātes

Uz Taizemi var doties ne tikai dabas un pludmaļu cienītāji.

Taizemē labi attīstīta ir seksa industrija.

Latvieši pagaidām to izmanto maz, taču vācieši gan te ir bieži seksuālo pakalpojumu klienti.

Taizeme piedāvā krāšņus transvestītu šovus. Kādreizējie vīrieši tik ļoti iejutušies sieviešu tēlā, ka par viņu dzimumu nevienam nerodas šaubas. Protams, dažu sākotnējā identitāte atklājas, tiklīdz sāk runāt – balss toņa izmaiņu operācija ne visiem ir pa kabatai.

Viesnīcas nedaudz atšķiras no Eiropā piedzīvotā

Izvēloties viesnīcu, vajadzētu konsultēties ar profesionāļiem, vislabāk tādiem, kuri paši pabijuši šai valstī un pārliecinājušies par sadzīves apstākļiem. Liene vērš uzmanību, ka Taizemē viesnīcām piešķirtais novērtējums ir nedaudz zemāks kā pierasts Eiropā. Piemēram,

četru zvaigžņu viesnīcas līmenis atbilst mūsu priekšstatiem par “četri ar mīnusu”.

Tāpat, domājot par viesnīcu, ieteicams iepazīties ar valsts ģeogrāfiju. Liene stāsta piemēru – kāda latviete bija iegādājusies ceļojumu uz Taizemes galvaspilsētu Bangkoku. Taču jau pēc dažām dienām viņa atbrauca mājās, jo nevarēja izturēt lielpilsētā valdošo atmosfēru un to, ka tur nav nedz kūrortu, nedz pludmaļu.

Paradīze ar “Bounty” garšu

Tā kā viņa vēlējās mierīgu atpūtu pludmalē, viņai vajadzēja pasūtīt viesnīcu kādā kūrortā, nevis pašā aktīvākajā valsts vietā. Sievietei ieteiktu apmeklēt Kočangas salu, kurā ir baltas smiltis un augstas palmas. “Kā “Bounty” reklāmā.”

Savukārt Pataija ir vairāk jauniešiem un aktīva dzīves veida piekritējiem. Tur ir iespaidīga nakts dzīve.

Foto: publicitātes

Pārsteidzošā Taizemes virtuve

Savdabīgas, bet garšīgas ir Taizemes maltītes. Lai gan tās mēdz būt ļoti asas, tomēr ar laiku pie asuma pierod. Ēdiens parasti ir svaigs, un viņa nav dzirdējusi kādu sūdzamies par sliktiem vai bojātiem pārtikas produktiem.

Taizemē ir ļoti laba jūras velšu virtuve. Liene ēdusi arī dažādas pavisam eksotiskas lietas, piemēram, kukaiņus un mušiņas.

Sākumā gan bijis dīvaini kaut ko tādu ēst, taču garša tiem neesot bijusi slikta. “Mazie mošķi” garšojuši kā zemesrieksti.

Iebraucējus viņi cienā arī ar čūsku vai krokodilu zupu.

Vairāk piemērota pieaugušajiem

Lai arī uz Taizemi regulāri dodas arī Latvijas ģimenes ar bērniem, šī nav valsts, kuras viesnīcās bērniem piedāvātu bagātīgu izklaides programmu. Tā vairāk domāta pieaugušajiem apmeklētājiem. Taču arī bērniem te ir ko darīt. Kopumā Taizeme ir droša valsts.

Būs jāmaksā mazāk, nekā domājāt

Liene uzsver, ka ceļojums uz Taizemi patiesībā nemaz neizmaksā tik dārgi, kā varētu šķist. Divu nedēļu atpūtas cena ir sākot no nepilniem 600 latiem vienam cilvēkam. Par 800 latiem jau var atrast diezgan labu viesnīcu.

Dārgākais, ceļojot uz Taizemi, ir lidojumu biļetes – to cena ir vismaz 400 latu. Jārēķinās, ka

no Rīgas līdz Taizemei jālido aptuveni 11 stundas.

Turklāt lidojums sadalīts divās daļās. Lidmašīnā tiek piedāvāts gan ēdieni, gan dzērieni, tostarp alkoholiskie. Tāpat ir iespēja skatīties filmas.

Tā kā lidojumi notiek ar lielajām "Boeing" lidmašīnām, katram pasažierim atvēlēts vairāk vietas, nekā īsajos lidojumos.

Uz Taizemi ieteicams plānot vismaz divu nedēļu ilgu ceļojumu.

Lai iebrauktu Taizemē, vajadzīga vīza. To iespējams nokārtot gan uz vietas lidostā, gan ceļojuma birojā. Vīzas cena ir 20 lati.

Ceļo lētāk arī Tu!

Ja arī Tu, TVNET lasītāj, vēlies aizceļot uz kādu eksotisko valsti, un gribi saņemt atlaidi šim ceļojumam, atsūti portālam TVNET stāstiņu par savu sapņu ceļojumu, desmit reizes izmantojot vārdu “brīvdienas” un vienu reizi “365 brīvdienas”.

Labākos stāstus publicēsim portālā TVNET.

Savukārt labāko stāstu autoriem uzņēmums “365 brīvdienas” piešķirs 100 latu dāvanu sertifikātu. To varēs izmantot, iegādājoties firmas organizētos ceļojumus uz eksotiskām valstīm, piemēram, Taizemi, Indonēziju, Malaiziju, Vjetnamu un citām pasaules vietām.

Sertifikāts derīgs vienai rezervācijai.

Stāstus gaidīsim uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu