Singajevskai, Stiebrai un Kilblokai - Stārastes balva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad Margaritas Stārastes balva piešķirta aktrisei Verai Singajevskai, animācijas filmu režisorei Rozei Stiebrai un izdevējai Vijai Kilblokai, informē nodibinājuma «Kārļa fonds» valdes locekle Ieva Cinīte.

Stārastes balva tiek piešķirta jau trešo gadu, un šoreiz balvas pasniegšanas komisija nolēma piešķirt trīs medaļas.

Singajevskai Stārastes balva piešķirta, jo viņa vairākām paaudzēm ar savām atveidotajām lomām ir sniegusi labestības, prieka un ticības brīnumu, savukārt animācijas filmu režisorei Stiebrai balva piešķirta par nenovērtējamu ieguldījumu jaunās paaudzes estētiskās gaumes veidošanā.

Izdevējai Kilblokai balva piešķirta par bērnu un jaunatnes literatūras attīstības sekmēšanu un ieguldījumu bērnu lasītvēlmes veicināšanā.

Stārastes medaļa tiek piešķirta katru gadu rakstnieces dzimšanas dienā - 2.februārī -, un šis apbalvojums katru gadu ar «Kārļa fonda» un «Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja» atbalstu tiek pasniegts par ieguldījumu bērnu cilvēcības un labestības veicināšanā.

Balvas pasniegšanas komisijas sastāvā šogad darbojās Stārastes mazdēls Nils Erdmanis, filoloģe Zaiga Lasenberga, «Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja» vadītāja Liene Glezere, Stārastes medaļas autors Jānis Strupulis un «Latvijas Avīzes» žurnālists Zigmunds Bekmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu