ES dārza svētkus Vērmanes dārzā apmeklējuši vairāki tūkstoši (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, sestdien, 12.maijā, Eiropas Savienības (ES) dārza svētkus Vērmanes dārzā apmeklējuši vairāki tūkstoši dažādu paaudžu apmeklētāju. Šogad svētki bija veltīti Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadam.

Svinīgajā ceremonijā uz Vērmanes dārza estrādes skatuves apmeklētājus sveica Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, labklājības ministre Ilze Viņķele (V), Dānijas vēstnieks Latvijā Pērs Karlsens, Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis (V) un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Desmit tematiskajās teltīs Vērmanes dārza teritorijā ikvienam interesentam bija iespēja piedalīties aizraujošās aktivitātēs un spēlēs, kā arī iegūt noderīgu informāciju par dažādiem aktuāliem jautājumiem. Bērni varēja pilnveidot savas mākslinieciskās prasmes dažādās meistardarbnīcās, kā arī iepazīties ar atraktīvajiem Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta rotaļu tēliem bebru Bruno, runci Rūdi un ugunsdzēsēju Baltiņu.

Jauniešus par izglītības un darba iespējām Latvijā un ārvalstīs aktīvi informēja «Erasmus» pārstāvji un citas jaunatnes organizācijas. Savukārt vecākiem un vecvecākiem bija plašas iespējas uzzināt vairāk par darba drošību un tiesībām, bez maksas reģistrēties e-parakstam, uzzināt vairāk par veselīgu dzīvesveidu un citām svarīgām tēmām.

Visas dienas garumā svētku viesus uz Vērmanes dārza estrādes skatuves priecēja mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Zviedrijas un Polijas, bet uz brīvās skatuves Dīva Reiznieka uzraudzībā uzstājās dažādu paaudžu mākslinieki un aktīvisti, piemēram, Latvijas senioru deju kopa un Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gada labas gribas vēstniece, veselīga dzīvesveida popularizētāja Inese Ziņģīte.

«Šādi svētki ir ļoti svētīgi, jo tā ir lieliska iespēja cilvēkiem sanākt kopā, sarunāties, iepazīties, dalīties pieredzē un vienkārši kopā izbaudīt pozitīvu dienu, jo tik bieži mums tas mūsdienās nemaz neizdodas. Cilvēkam ir svarīgi būt veselam un aktīvam no mazotnes līdz sirmam vecumam, un ES dārza svētki parādīja daudzveidīgas iespējas, kā to īstenot,» akcentēja Ziņģīte.

Arī šogad visi svētku dalībnieki varēja piedalīties jau par tradīciju kļuvušajā spēlē «Piedalies!». Šogad balvu izlozē piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku, kuri bija veikuši uzdevumus visās tematiskajās teltīs. Izlozē īpaši veicās jaunākajiem svētku apmeklētājiem, piemēram, Spānijas vēstniecības sarūpēto ceļojumu uz Madridi ieguva 12 gadus vecais Aleksandrs no Rīgas, bet pie kruīza ceļojuma biļetēm tika 11 gadus vecie rīdzinieki Viktorija un Dāvis. Arī vidējās paaudzes svētku viesi nepalika bešā, tostarp 55 gadus vecā rīdziniece Lidija izlozē laimēja «Jaunatnes kustības» dāvāto «iPad» planšetdatoru.

Šogad ES dārza svētkos iesaistījās aptuveni 400 pārstāvju no gandrīz 70 dalīborganizācijām.

Latvijā ES dārza svētki kļuvuši par notikumu, kas ik gadu Vērmanes dārzā vienkopus pulcē tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu, lai aktīvi un pozitīvi kopā pavadītu laiku, svinot Eiropas dienu. Pasākumu organizē Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju, Labklājības ministriju, Rīgas domi un ES dalībvalstu vēstniecībām Rīgā.

Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par ES.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu