Ar sirsnīgu pasākumu Vērmanes dārzā godina audžuģimenes (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vērmanes dārzā notiekošie pasākumi, ar kuriem iecerēts popularizēt audžuģimeņu ideju, ir samērā kupli apmeklēti un norises vietā valda pozitīva gaisotne.

Spītējot nule kā uznākušajam lietum, vairāki desmiti ģimeņu pulcējas uz koncertu. Ieradušies dažāda gadagājuma bērni, pārsvarā kopā ar vecvecākiem. Cilvēku kustība ir aktīva un Vērmanes dārza apmeklētāju skaits pieaug.

Vērmanes dārza apmeklētāji lielu interesi izrāda par dažādām atrakcijām, netrūkst mazu riteņbraucēju, kā arī to, kuri izmēģina mehanizētos automobīlīšus. Citi savukārt mielojas ar šašliku un izmanto iespēju iegādāties amatnieku darinājumus.

Apmeklētāji var piedalīties radošajās darbnīcās, vērot ielu mākslinieku priekšnesumus, izlēkāties piepūšamajās pilīs un bez maksas noskatīties sirsnīgu brīvdabas koncertu «Maziņš notikums ar lielu sirdi», uz kuru aicināja Latvijas dziedošās ģimenes Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Sējāni, Kaukuļi, kā arī audžuģimenes.

Atvērtas filca un papīra darbnīcas, iespējama T-kreklu pārtaisīšana jaunās rotās un galvassegās, pieejama portretu zīmēšana, masku darbnīca, baroka laika leļļu teātris, konfekšu pušķi, latgaļu sēta. Ir piepūšamās atrakcijas, lielie ziepju burbuļi, cukurvate un citi gardumi. Radošajā stūrītī iespējams baudīt ielu mākslu.

Brīvdabas koncertā «Maziņš notikums ar lielu sirdi» uzstājas dziedošās ģimenes. Mākslinieku vidū ir arī dziesminieks Haralds Sīmanis un audžumamma Arta Šomase ar bērniem.

«Maziņš notikums ar lielu sirdi» tiek rīkots, lai popularizētu audžuģimeņu, aizbildņu un adoptētāju kustību,

tāpēc dažādos stendos un radošajās darbnīcās ģimenes tiek iepazīstinātas ar ikviena bērna emocionālajām vajadzībām, audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un SOS bērnu ciematu kustību, Zvanenieku māju.

Iespējams iegādāties īpašas nozīmītes ar saukli «Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē» apmaiņā pret ziedojumiem.

Plkst.18 svētku programmu noslēgs izrāde Minhauzena precības kinoteātrī «Splendid palace», ko iestudējusi jauniešu radošā radošā apvienībā «Opā, opā».

Latvijā ir aptuveni 8000 bērnu, kas palikuši bez miesīgo vecāku gādības. Viņu vecākiem atņemtas aprūpes tiesības, jo viņi savus bērnus situši, spīdzinājuši, mērdējuši badā vai vienkārši par tiem aizmirsuši, informēja Sociālo pakalpojumu aģentūras pārstāve Sindija Meluškāne.

Vairāk nekā 1000 šo bērnu savu mājvietu atraduši audžuģimenēs. Tās ir ģimenes, kas brīvprātīgi uzņēmušās atbildību par šiem bāreņiem un ik dienas dāvā viņiem pajumti, ēdienu, apģērbu, rūpes un sirds siltumu, lai soli pa solītim šie bērni atgūtu spēju uzticēties cilvēkiem.

Pasākumu rīko Sociālo pakalpojumu aģentūra.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu