Saiešana slātaviešu garā «Vecpiebalga atver durvis» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

No 9. līdz 15. jūlijam Vecpiebalgas novadā notiks kultūras, mūzikas un mākslas nedēļa, ko rīko Vecpiebalgas novada pašvaldība un muzikālais teātris «Ars Nova», informē teātra direktore Anda Zadovska. Septiņās jūlija dienās visos piecos Vecpiebalgas novada pagastos notiks plaša kultūras pasākumu programma, kas sniegs iespēju katram meklēt, atklāt, noskaidrot Latvijas kultūrvēsturē atpazīstamākā novada unikalitāti.

Jūlijs ir laiks, kad slavenās Vecpiebalgas ūdensrozes pašā plaukumā, kad saules lēkti un rieti aiz gleznainajiem ezeriem viskrāšņākie, bet novada ļaužu viesmīlība nemainīgi sirsnīga.

Aicinām atklāt Vecpiebalgu no jauna izstādēs, Vecpiebalgas amatiermākslas un Latvijas profesionālo aktieru, mākslinieku, mūziķu un kolektīvu koncertos, kā arī Jāņa Lūsēna un Ingunas Baueres lieluzvedumā «Ja tik mīļa ielūgšana...» gleznainā Alauksta ezera krastā, vēsturisko Imantdienu «Mērnieku laiku» estrādē.

Katra nedēļas diena dos iespēju iepazīties ar vienu no Vecpiebalgas novada pagastiem, sākot ar atklāšanas dienu 9. jūlijā Vecpiebalgas muižā Inešu pagastā, kur atrodas slavenā Piebalgas porcelāna fabrika un septiņsalu Inesis.

Pasākuma laikā būs apskatāma arī Vecpiebalgas novada krāšņo tautastērpu izstāde
Pasākuma laikā būs apskatāma arī Vecpiebalgas novada krāšņo tautastērpu izstāde Foto: TVNET

10. jūlijā Dzērbenes pagasta dienas kulminācija sagaidāma lāpu gaismā, kad Dzērbenes pilī notiks Valsts kamerorķestra «Simfonietta Rīga» mūziķu grupas koncerts.

Vecpiebalgas dižās personības ir latviešu nācijas zelta fonds, tāpēc vienā no nedēļas dienām - 11. jūlijā Vecpiebalgā ielūgs Kārlis Skalbe. Pēc radošas dienas Skalbes mājās, saules rietā plkst.21

pie Kārļa Skalbes muzeja «Saulrieti» izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Zelta sirds».

Piedalīsies Liepājas zvanu ansamblis CAMPANELLA, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns.

Uz Kaives pagastu aicinām visus doties 12. jūlijā padomju laika automobiļos! Bet vakarā uz kaimiņu novadu Jaunpiebalgu, kur Emīla Dārziņa un Jāņa Sudrabkalna muzeja «Jāņaskola» pagalmā Emīla Dārziņa dziesmas dziedās Ingus Pētersons, pie klavierēm Ventis Zilberts.

Laiku laikos vecpiebaldzēni bijuši gan sabiedriski aktīvi ļaudis, gan talantīgi tirgotāji, gan izcili amatnieki. Taurenes pagasta diena 13. jūlijā būs īsta slātaviešu tirgus diena ar novada pašdarbības kolektīvu koncertu un zaļumballi noslēgumā.

Saiešanas nedēļas lielā diena, sestdiena, 14. jūlijs, aizritēs Brāļu Kaudzīšu muzejā «Kalna Kaibēni» ar slavenāko piebaldzēnu Ķenča un Pāvula piedalīšanos. Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties sarunā ar rakstnieci Ingunu Baueri un psihoterapeitu Viesturu Rudzīti.

Vakarā leģendārajā Alauksta estrādē nebijis notikums, neparastas satikšanās dzīvē un uz lielās skatuves! Muzikāls lieluzvedums «Ja tik mīļa ielūgšana...» -

melodisku dziesmu caurvīta labestīga humora pilna mistērija 7 ainās

par Vecpiebalgas tēmu, kuru izspēlēs labākie Latvijas teātru aktieri kopā ar novada pašdarbniekiem. Uz skatuves satiksies Kārlis Skalbe, Matīss un Reinis Kaudzītes, Andrejs Pumpurs, Antons Austriņš, kā arī Pietuka Krustiņš, Švauksts un Prātnieks no «Mērnieku laikiem» kā arī citi tēli.

Režisors - Varis Brasla. Librets - Inguna Bauere, mūzika - Jānis Lūsēns. Lomās: Ģirts Ķesteris, Andris Keišs, Ivars Puga, Gundars Grasbergs, Aigars Vilims, Uldis Anže, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inese Ramute, Baiba Neja, Kristaps Rasims, Ilona Muižniece, Mārtiņš Meiers un Mārtiņš Liepa.

Vakara noslēgumā - tautas sadziedāšanās nun zaļumballe.

Nedēļa noslēgsies 15. jūlijā Vecpiebalgas ev. lut. baznīcā ar dievkalpojumu un Jāņa Lūsēna dziesmu ciklu Kristīnes Zadovskas izpildījumā un komponistu pie ērģelēm.

Uz brīvdabas koncertiem muzejos skatītāji aicināti ierasties ar saviem saliekamajiem krēsliem vai citiem rīkiem sēdēšanai.

Pasākumu biļešu cenas

11. jūlijs plkst.21 koncertprogramma «Zelta sirds» - Ls 2.

12. jūlijs plkst.21 Emīla Dārziņa dziesmu koncerts - Ls 2

14. jūlijs plkst.20 Ingunas Baueres un Jāņa Lūsēna muzikāls lieluzvedums «Ja tik mīļa ielūgšana...» un zaļumballe - Ls 2.

Biļete uz visiem koncertiem un uzvedumu - Ls 5,00.

Biļetes «Biļešu Paradīzes» kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv un pasākumu norises vietās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu