«Abrakadabra», ģimeņu svētki u.c. brīvdienu ceļvedī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē notiks 4. starptautiskais iluzionistu festivāls «Abrakadabra» Jūrmalā, Krišjāņa Barona iela pārtaps par vietu modes skatei, Valkā un Igaunijas pilsētā Valgā turpināsies dvīņu pilsētu dzimšanas dienas pasākumi, Tiguļkalnā skanēs brīvdabas sajūtu koncerts, Vērmanes dārzā - ģimeņu svētki. Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Barona iela pārtaps par modes skates vietu

Šodien, 8.jūnijā, Krišjāņa Barona iela no plkst.17 pārtaps par vietu modes skatei. Šā sarīkojuma mērķis būs popularizēt Krišjāņa Barona ielas bagāto vēsturi un kultūras mantojumu, demonstrēt ielas daudzveidību un krāšņumu mūsdienās, kā arī veicināt sadarbību starp uzņēmumiem un iestādēm, kas atrodas šajā ielā. Iela pārtaps par modes skates mēli. Pirmajā šāda veida modes skatē tiks demonstrētas kolekcijas no vairākiem apģērbu veikaliem. Pirmais modeļu uznāciens būs pie «YO-YO frozen yoghurt» kafejnīcas. Pēc tam modeles ar tramvaju dosies uz nākamo sarkano paklāju, kas atradīsies pie veikala «Dore», Krišjāņa Barona ielā 28. Šajā vietā tiks svinēta Latvijas amatnieku un daiļamata meistaru veikala «Dore» atvēršana.

«Svētki visām paaudzēm» Vērmanes dārzā

Visu paaudžu cilvēki sestdien, 9.jūnijā, no pulksten 12.00 līdz 16.00 tiek gaidīti Vērmanes dārzā, lai piedalītos bezmaksas radošajās darbnīcās, uzzinātu par desmit dažādām nevalstiskajām organizācijām un jautri un aktīvi pavadītu laiku visi kopā. Pasākuma mērķis uzsvērt ģimenes kā visas paaudzes apvienojošās vienības lomu un vērtību bērnu attīstībā un sabiedrības saliedētības veicināšanā. Četru stundu garumā desmit teltīs un blakus tām varēs darināt rotas, filcēt, veidot maskas, krāsot sejas, veidot tautiskus zīmējumus un ornamentus, piedalīties polimērmāla modelēšanas un dekupāžas darbnīcās vai piedalīties foto un videodarbnīcās, ilustrēt pasakas, skatīties multfilmas bērniem, pieaugušajiem un ģimenēm, visa ģimene varēs piedalīties «Star team» deju spēlē vai mācīties slāvu tautas rokdarbus - «vicinanku» darbnīcā.

Valkā un Valgā turpināsies dvīņu pilsētu dzimšanas dienas pasākumi

Valkā un Igaunijas pilsētā Valgā piektdien turpinās dvīņu pilsētu dzimšanas dienas pasākumi, kas ar dažādām atrakcijām sākās jau vakar. Piektdien plkst.8 Valkas pilsētas tirgus laukumā sākas gadatirgus, kur būs pieejamas amatnieku un mājražotāju preces, savukārt plkst.13 Pedeles upes krastā speciāli iekārtotā laukumā notiks Bērnu ielas futbola turnīrs. Tāpat plkst.13 notiks Valgas pilsētas tradicionālais gadadienas skrējiens, kurā piedalīsies abu pilsētu iedzīvotāji. Svētki turpināsies līdz 11.jūnijam.

Foto: Mārtiņš Otto

4. starptautiskais iluzionistu festivāls «Abrakadabra» Jūrmalā notiks 9. un 10. jūnijā. Festivāla jaunums būs «Mikromaģijas Galā šovs», kas notiks 9.jūnijā plkst. 19.30 «Hotel Jūrmala Spa» telpās. Šo pasākumu vadīs un arī ar saviem priekšnesumiem pārsteigs iluzionists Topass no Vācijas, kurš ir viens no šobrīd pieprasītākajiem māksliniekiem. Festivāls katru gadu savus skatītājus pārsteidz ne tikai ar mākslinieku klāstu, bet arī ar programmu, un šovasar «Abrakadabra» saviem skatītājiem piedāvās jau trīs pasākumus.

«Baltic Open Regatta»

Piektdien Andrejsalas tirgus laukumā sāksies divu dienu pasākums, kas veltīts Baltijas jūras valstu atklātās regates «Baltic Open Regatta» sacensībām. Interesenti Andrejsalas tirgus laukumā abas dienas aicināti pulcētie no plkst. 12, jo visas dienas garumā skanēs dziesmas, notiks dejas, būs pieejami atspirdzinoši dzērieni un uzkodas, kā arī būs sarūpētas dažādas atpūtas iespējas lieliem un maziem.

KONCERTI

«Bērnības milicija» un «Tesa»

Šovakar, 8.jūnijā, Ģertrūdes ielas teātrī jaunās ģitārmūzikas koncertu sniegs grupas «Bērnības milicija» un «Tesa». Smagās mūzikas grupa «Tesa» un «indie» grupa «Bērnības milicija» ir divi latviešu nekomerciālās mūzikas skatuves etaloni. Grupas katra savā spēles žanrā ir devušas nozīmīgu artavu vietējās mūzikas attīstībā. Šo dažādo mūzikas virzienu pārstāvju ilglaicīgās darbības rezultātā ir pārkāptas žanru ierasto un klasisko spēles veidu robežas, un, tos transformējot un papildinot ar dažādiem tehniskiem elementiem, ir sniegti impulsi divu jaunu ģitārmūzikas virzienu attīstībai Latvijā.

Foto: publicitātes

Šodien, 8.jūnijā, «Origo» laukumā izveidotajā vasaras kultūras aktivitāšu centrā «Origo Summer Stage» skanēs pasaulē populāri džeza skaņdarbi. No plkst.15 līdz 19 uz skatuves uzstāsies «F.G & Jazz Quintet», bet pēc tam divu stundu garumā par mūziku rūpēsies dīdžejs «Jazz», kurš mūziku «Origo Summer Stage» turpmāk spēlēs visas vasaras garumā.

Bītmeikeri «Tabakas fabrikā»

8. jūnijā Rīgā «Tabakas fabrikā» būs iespējams dzirdēt svaigāko no pašmāju bītmeikeriem un jaunās latviešu nepieradinātās elektroniskās deju mūzikas mūziķiem. Pasākumu piesātinātāku padarīs bītmeikeri «dÉbruit» no Francijas un «Style Mistake» no Lietuvas. Vēl dzīvajā uzstāsies: Kodek, TV Maskava un Mc Wc Kokx, Oriole, Netīrās Cilpas, Niklāvz, Kristaps Ritms, Kashuks, Corona, Tablis un Vj Daavis. Pasākums norisināsies «Tabakas fabrikā», Miera ielā 53. Durvis atvērtas sākot no 20:00, pasākuma sākums — 21:00. Ieejas maksa — LVL 2.50.

Džordža Gēršvina rapsodija - Rīgas festivālā

8.jūnijā plkst. 19 Rīgas festivāla ietvaros Lielajā Ģildē izskanēs Džordža Gēršvina «Rapsodija blūza stilā» un Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija Liepājas Simfoniskā orķestra interpretācijā. Koncertā kā solists piedalīsies viens no Latvijas labākajiem džeza pianistiem – Harijs Bašs. Diriģents – Mārtiņš Ozoliņš.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Igo Cēsīs

9.jūnijā dziedātājs, mūziķis un mākslinieks Igo kāps uz Vidzemes pērles - Cēsu Pils parka estrādes skatuves, lai priecētu skatītājus jubilejas koncertu cikla «Mani 50» pirmajā koncertā. Igo jubilejas koncerts paredzēts divās daļās, un tajā varēs dzirdēt ne tikai tautā tik ļoti mīlēto Igo zelta repertuāru un jaunāko veikumu, bet arī mūziķa savulaik izpildītos skaņdarbus no Zigmara Liepiņa rokoperas «Lāčplēsis», operas «Parīzes Dievmātes katedrāle» un 90. gadu nogalē tapušā Jāņa Lūsēna muzikālā cikla «Kā maigi dzelošs rožu krūms», kura pamatvērtība ir rosināt latviešu tautas patriotismu.

«Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā»

9.jūnijā plkst. 20 Raimonds Tiguls un Pasaules mūzikas un mākslas fonds aicina uz Talsu augstāko virsotni, kur notiks brīvdabas koncerts «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā». Koncertā, kurā tiks atskaņoti Tigula jaunā albuma «Islands» darbi, būs dzirdamas ziemeļnieku un pašmāju valodas bagātības - senās formas un dialekti.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

Šovakar un rīt, 9.jūnijā, teātra «Dirty Deal Teatro» telpās notiks pirmizrāde buto dejas studijas performancei «Āda, āda, tu mana melnā vārna», kurā autori pētīs dzīvi savā un citu ādā - izjūtas, sajūtas un semantisko nozīmi. Performances «Āda, āda, tu mana melnā vārna» pirmizrāde «Dirty Deal Teatro» sāksies plkst.18.30. Biļetes uz pasākumu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «www.bilesuparadize.lv», kā arī pirms izrādes teātra kasē.

Čaikovska operas «Mazepa» izrāde

Šovakar plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 15.Rīgas operas festivāla laikā pirmspēdējo reizi būs skatāma Pētera Čaikovska opera «Mazepa» ar Modestu Pitrenu pie diriģenta pults. Galvenās lomas šajā operas iestudējumā izpildīs Edems Umerovs, Aira Rūrāne, Mihails Makarovs, Jeļena Vitmane un Krišjānis Norvelis.

«Džons Neilands»

No 10. jūnija Dailes teātrī atgriezīsies «Džons Neilands» - izrādes atjaunojums atdzīvinās Ādolfa Alunāna oriģināldramatisko pasaku ar dziedāšanu 2 daļās, kam mūziku rakstījis Raimonds Pauls. Izrāde par dzīvespriecīgo lielībnieku un aušu Džonu Neilandu ir Dailes teātra leģenda, ko vērts atdzīvināt. Tikai jūnijā skatītājiem būs iespēja redzēt izrādes «Džons Neilands» atjaunojumu ar daļēji pavisam jaunām dekorācijām un daļēji pavisam jauniem aktieriem.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

Klubā «Nabaklab» uzstāsies latviešu blūzroka leģenda Alis P. Dienu vēlāk Apis P uzstāsies klubā «Fontaine Palace».

Plkst. 22:00 pasaules mūzikas krogā «Bubamara» muzicēs grupa «Vējam kabatā».

Sestdien, 9. jūnijā, kultūras namā Komutators Andrejsalā ar audioperformanci uzstāsies Jēkabs Voļatovskis un Gatis Legzdiņš.

Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies Latvijā vienīgā perkusiju grupa «Samba de Riga».

Klubā «Nabaklab» notiks hiphopa festivāls «Ritms un plūsma».

Klubā «Depo» koncertēs somu grupa «Veljekset perse».

«Fonoklubā» notiks «Jager On Tour» vasaras versija.

«Melno cepurīšu balerijā» koncertēs grupa Brutal Enlightenment.

Svētdien, 10. jūnijā, klubā «Melnā Piektdiena» spēlēs viens no mūsu laiku oriģinālākajiem rokmūzikas ģitāristiem — Maikls Andželo Batio.


JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

«Citadele» (13. janvāra 8) no 8. jūnija sāks demonstrēt asa sižeta filmu «Varoņu misija» («Act of Valor») un filmu «Sniegbaltīte un mednieks».

«Multikino» (Mūkusalas 71) un «Cinamon» (Brīvības 372) arīdzan sāk demonstrēt asa sižeta piedzīvojumu filmu «Sniegbaltīte un mednieks».

«Splendid Palace» (Elizabetes 61) no 8. jūnija uz ekrāniem atgriezīsies publikas iecienītās filmas - «Melanholija», «Maigās jūtas» un «Dzelzs lēdija».

«K. Suns» (Elizabetes 83/85) demonstrē trilleri «Koridors» («Corridor») un romantisko komēdiju «Tas notika Jemenā» («Salmon Fishing in the Yemen»).

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. IKVIENS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU, KONCERTU VAI IZRĀDI ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu