Opermūzikas svētki, «Laba daba» u.c. brīvdienu ceļvedī (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē notiks Opermūzikas svētki, alternatīvās un pasaules mūzikas festivāls «Laba daba», populārās mūzikas festivāls «Osvalds» Latgalē, Latvijas tūri turpinās «Prāta vētra», Ventspils, Limbaži, Alūksne un Rēzekne svinēs pilsētas svētkus, deju mūzikas cienītāji tiks gaidīti Ogrē, šlāgermūzikas cienītāji - Stopiņu novadā, turpināsies Cēsu mākslas festivāls... Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras brīvdienu ceļvedī un, kā vienmēr, esi aicināts komentāros pievienot vēl citu šīs sfēras pasākumu aprakstus!

PASĀKUMI UN KONCERTI

Opermūzikas svētki

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Laba daba»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

«Osvalds»

Foto: publicitātes

4. augustā no plkst. 21 Baltinavā darbība notiks uz trim skatuvēm: Tradicionālās, Šlāgermūzikas un Elektroniskās mūzikas. Tradicionālā skatuve domāta «dzīvās» mūzikas cienītājiem, un tur uzstāsies Kaža, «Apvedceļš», Elīna Krastiņa, «Krampis», «Sikspārnis», «Elektrolīts» un «CanZone». Šlāgerskatuve pulcēs grupas «Vēja runa», «Ginc un Es», «Rolise» un «Vilx», kā arī Aigariņu un Aināru Lipski. Elektroniskās mūzikas skatuve, kas izvietota kolorītajā kolhoza šķūnī, piedāvās dīdžejus Andre Crash (Rīga), gaveR (Alūksne), Positiv3 un Andre White (abi Rēzekne), NuFreak (Jelgava), Nasha (Daugavpils), BumbleBeat (Gulbene) un Civix (Balvi). Tiks piedāvātas arī dažādas atrakcijas, ieskaitot lidojumu ar katapultu 16 metru augstumā. Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Prāta vētra»

Foto: publicitātes

Biļetes tirdzniecības centrā «Spice» vai ekase.lv.

Ventspils pilsētas svētki

Foto: publicitātes

Arī 4. augustā no plkst. 8 darbosies gadatirgus. Plkst. 10 Livonijas ordeņa pilī notiks 13. starptautiskās māla virpošanas sacensības. Plkst. 11 Rātslaukumā sāksies grāmatu svētki «Umurkumurs», kuros notiks gan tirdzniecība, gan apmaiņa, plkst. 12 muzicēs «Maskačkas spēlmaņi», bet plkst. 13 uzstāsies ielu vingrotāji. Plkst. 14 Dzirnavu laukumā notiks frizieru un vizāžistu festivāls «Jūras orhideja», bet plkst. 16 Lielajā laukumā notiks Latvijas karaoke čempionāts. Savukārt plkst. 17 Piedzīvojumu parkā notiks «Kantrī burziņš», kurā uzstāsies «4 vēji» un «Lustīgais blūmīzers». Vēl plkst. 13 Ostas ielas promenādē turpināsies ziedu paklāju festivāls, bet laukumā pie Govs-ceļotājas sāksies smilšu skulptūru festivāls «Smilšu dārzs». Tai pašā laikā pie Prāmju termināla startēs Latvijas spēkavīru čempionāta superfināls. Plkst. 15.15 uz skatuves pie Vecā Spīķera būs skatāms muzikāls deju uzvedums «Viņi dejoja vienu vasaru» ar deju grupas «Dzirnas» un grupas «Autobuss debesīs» piedalīšanos. Plkst. 19 turpat startēs vakara programma, kurā uz skatuves kāps «Triānas parks», Aija Andrejeva, «DaGamba», «Latvian Blues Band», kā arī iluzionisti Dace un Enriko Pecolli. Plkst. 22 turpat notiks galā koncerts, kurā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris, solisti Jānis Stībelis, Sonora Vaice u.c., bet plkst. 23 paredzēta uguņošana. Plkst. 23 Reņķa dārzā sāksies svētku balle kopā ar «Autobusu debesīs», «Romiros» un «Tumsu».

5. augustā plkst. 11 Piejūras brīvdabas muzejā notiks Amatu diena un tirgus, Ostas ielas promenādē turpināsies «Smilšu dārzs», bet plkst. 15 Livonijas ordeņa pilī notiks «Ventspils Jazz Nonet» koncerts. Plkst. 16 tautas namā «Jūras vārti» notiks svētku noslēguma koncerts, kurā uzstāsies «Collegium Vocale Ventspils» un Liepājas simfoniskais orķestris ar solistiem Ditu Lūriņu un Niku Matvejevu. Svētku laikā notiks vēl dažādi pasākumi, ieskaitot teātra izrādes un darbnīcas. Plašāka informācija pilsētas mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Ieeja pasākumos lielākoties bez maksas, pārējos gadījumos – biļetes pie ieejas.

Limbažu pilsētas svētki

Foto: publicitātes

Ieeja pasākumos lielākoties bez maksas, pārējos gadījumos – biļetes pie ieejas.

Alūksnes pilsētas svētki

Foto: publicitātes

4. augustā no plkst. 9 Lielā ezera ielā notiks amatnieku tirgus. Plkst. 10 sāksies ielas koncerti, kuros uzstāsies Amanda Bašmakova kopā ar Kristīnu Zaharovu, Andri Ērgli u.c. (plkst. 11.30), Viktors Zemgals (14) un vēl citi mākslinieki, bet plkst. 22.30 sāksies svētku balle kopā ar grupām «Daylight» (Sigulda) un «Džems» (Cēsis). Savukārt Pilssalā no plkst. 10 notiks sportiskas aktivitātes, ieskaitot loka šaušanas un pludmales volejbola sacensības. Tikmēr p/a «Alja» teritorijā no plkst. 11 notiks dažādas ģimeniskas aktivitātes, tai skaitā arī netradicionālo nemotorizēto peldlīdzekļu parāde «Alūksnes plosts 2012» (plkst. 12.30) un Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde bērniem «Brīnumu lāde» (14). Estrādē plkst. 19 būs skatāma Rīgas muzikālā teātra «7» komēdija «Teic, kur zemē skaistākā» (sk. zemāk sadaļā VIESIZRĀDES).

Savukārt 5. augustā plkst. 13 Tempļkalnā notiks grupas «Eolika» koncerts. Svētku laikā notiks vēl dažādi pasākumi. Plašāka informācija pilsētas mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Ieeja pasākumos lielākoties bez maksas, pārējos gadījumos – biļetes pie ieejas.

Rēzeknes pilsētas svētki

Foto: publicitātes

4. augustā plkst. 10 sāksies svētku norises Raiņa ielā, kur notiks tirdziņš, koncerti, ielu deju priekšnesumi, ielu basketbola turnīrs, dažādu tautu ēdienu degustācija un citas atrakcijas. Savukārt Sporta pārvaldes stadionā plkst. 11 notiks bērnu un leļļu ratiņu parādes defilē. Plkst. 19 kultūras un atpūtas parkā notiks nacionālo kultūru festivāla dižkoncerts «Valodu balsīs, tautu rakstos», kurā uzstāsies deju kopa «Dziga», postfolkgrupa «Rikši», krievu, ukraiņu, baltkrievu, poļu un ebreju vieskolektīvi no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas u.c. Plkst. 23 uzstāsies Jūlija Savičeva (Krievija). Pusnaktī gaidāms svētku salūts un nakts balle disko ritmos.

Savukārt 5. augustā plkst. 15 Rēzeknes Jēzus sirds katedrālē notiks Latgales ērģeļu dienu noslēguma koncerts, bet plkst. 20 kultūras un atpūtas parka estrādē būs vērojama Rīgas muzikālā teātra «7» komēdija «Teic, kur zemē skaistākā» (sk. zemāk sadaļā VIESIZRĀDES). Svētku laikā notiks vēl dažādi pasākumi. Plašāka informācija pilsētas mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Ieeja pasākumos lielākoties bez maksas, pārējos gadījumos – biļetes pie ieejas.

Deju mūzikas festivāls «Why Not»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Lielais Līgoparka vasaras festivāls

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Cēsu mākslas festivāls

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Kokteiļu svētki Vecrīgā

Foto: publicitātes

Ieeja – Ls 5.

Maizes godi Brīvdabas muzejā

Foto: publicitātes

Ieeja par muzeja cenām.

Turaidas pils diena

Foto: publicitātes

Ieeja par muzeja cenām.

VIESIZRĀDES

Liepājas teātris Rīgā

"Ragana"
"Ragana" Foto: publicitātes

Arīdzan 3. augustā plkst. 19 liepājnieki pirmo reizi viesosies Mežaparka Zaļajā teātrī, kur skatītājiem piedāvās iepriekšējās sezonas pēdējo jauniestudējumu – Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes joku stāstus – karnevālu latviešu garā «Malēnieši». Režisora Jura Rijnieka veidotais iestudējums ar Nika Matvejeva oriģinālmūziku pirmizrādi piedzīvoja pavisam nesen – 15. jūnijā. Izrāde dod iespēju pasmaidīt pašiem par sevi, kas mūsdienās ir tik ļoti nepieciešams. Tā ļauj ielūkoties malēniešu paradumos, uzzināt viņu domas par dažādām lietām un procesiem un pasmaidīt par viņu «gudrību», jo ne jau parasti ļaudis pazudušu runu mēģina no zemes izrakt ar lāpstām vai nupat uzceltajā, bet bez gaismas palikušajā rātūzī saules gaismu ar maisiem sanest...

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Teic, kur zeme skaistākā»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv, izņemot Rēzeknes izrādi, kur biļetes pie ieejas.

«Naudas koks»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Gulbju ezers»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

«Alā» (Smilšu 16) 3. augustā plkst. 23 uzstāsies «Duende», bet 4. augustā plkst. 21 «Pingvīnu cirks».

«Aptiekā» (Mazā Miesnieku 1) 5. augustā plkst. 20 uzstāsies «Mācītājs on Acid».

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 3. un 4. augustā plkst. 22 uzstāsies «Bite's Blues Band».

«Bubamara» (Audēju 8) 3. augustā plkst. 22 uzstāsies Rīgas Doma kora skolas studentu ansamblis «Pirmais kurss», bet 4. augustā plkst. 22 blūzmeņa Jāņa Vanadziņa jaunais projekts «Mozambika».

«Četros baltos kreklos» (Vecpilsētas 12) 3. augustā plkst. 23 uzstāsies «Tumsa», bet 4. augustā spēlēs DJ Madara.

«Depo» (Vaļņu 32) 3. augustā plkst. 22 uzstāsies «M.O.R.A.» (hardcore; Somija), «Spit It Out» un «Johnny & The Burnouts», bet 4. augustā spēlēs DJ Mārtiņš.

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 3. augustā spēlēs DJ Edžiņš, bet 4. augustā plkst. 21 uzstāsies «Crow Mother» un spēlēs DJ Ma.Be..

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 3. un 4. augustā notiks smagās rokmūzikas pasākums «Laba Naba». 3. augustā plkst. 21 uzstāsies «Apēdājs», «Burned in Blizzard» un «Malduguns», kā arī spēlēs DJ Deathperado, bet 4. augustā plkst. 21 uzstāsies «Huskvarn», «Deodium» un «Martas asinis», kā arī spēlēs DJ Duckling.

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 3. augustā spēlēs DJ Jax, bet 4. augustā DJ Valts Incis.

«Pulkvedim neviens neraksta» (Peldu 26/28) 3. augustā spēlēs DJ Artis Volfs un Mixmaster Raitis, bet 4. augustā DJ Evans un DJ Anita Kalve.

JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

«Multikino» (Mūkusalas 71) no 3. augusta arī sāks demonstrēt filmas «Divas dienas Ņujorkā», «Solis augšup 4» un «Sarkanās gaismas».

«Cinamon» (Brīvības 372) no 3. augusta sāks demonstrēt filmas «Divas dienas Ņujorkā» un «Solis augšup 4».

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu