Pie grāmatu maiņas punkta Esplanādē veidojas rindas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dzejas dienu ietvaros no piektdienas līdz svētdienai Esplanādē darbosies tradicionālais grāmatu maiņas punkts, un piektdien jau pirms maiņas punkta atvēršanas plkst.12 pie tā bija izveidojušās divas garas rindas ar grāmatu mijējiem, pavēstīja nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Linda Pastare.

Viņa pastāstīja, ka interese par grāmatu apmaiņas punktu Esplanādē izrādīta jau ceturtdien, kad savas grāmatas atstāja divas kundzes. Grāmatu maiņas teltī darbojas divi palīgi, kuri palīdz orientēties piedāvājumā un ieviest kārtību.

Grāmatu maiņas punktā izlasītās grāmatas jebkurš interesents bez maksas var iemainīt pret nelasītām vai arī tādām, kas ir jau lasītas, bet kuras ļoti kārojas redzēt savā grāmatu plauktā mājās. Nodibinājums «Rīga 2014» un Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) aicina nest grāmatas, kādas arī pašiem būtu prieks aiznest mājās, un nepiedāvāt makulatūru.

Apmaiņai tiek piedāvāta daiļliteratūra, nozaru literatūra un bērnu grāmatas latviešu un citās valodās. Arī mācību grāmatas var nest apmaiņai, kas mācību gada sākumā var būt īpaši noderīgi, norādīja Pastare.

Grāmatu maiņas punkts Esplanādē piektdien darbosies līdz plkst.20.14, kultūras festivāla «Baltā nakts» laikā sestdien, 8.septembrī, tas darbosies no plkst.12 līdz pat plkst.4. Savukārt svētdienas grāmatas būs iespējams apmainīt no plkst.12 līdz 20.14.

Tradicionālo Dzejas dienu grāmatu maiņas punktu organizē Rakstnieku savienība. Maiņas sākumkapitālu – apmēram 800 grāmatu – nodrošina Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārijs.

Esplanādē Baltās nakts ietvaros «Rīgas 2014» radoši informatīvajā telpā uz skatuves kāps dzejnieki un mūziķi, kas skatītājus priecēs līdz rīta agrumam. Savukārt plkst.4 uz muzikālām brokastīm aicinās Toms Grēviņš.

Jau vēstīts, ka no ceturtdienas līdz pat 16.septembrim Rīgā, tās apkārtnē un citās Latvijas pilsētās notiek Dzejas dienu pasākumi, to vidū ir Metafiziskās dzejas lasījumi saieta namā «Vijoļšķūnis», gada laikā iznākušo dzejas krājumu autoru lasījumi «Atvērt nevar aizvērt», ārvalstu dzejnieku lasījumi «Ziemeļi-Dienvidi», Klasisks dzejas vakars un Ceļojums ar dzejniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu