Rīgā apskatāms viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par spīti mainīgajiem laika apstākļiem, kad saules stari mijas ar lietus šaltīm, rīdzinieki un pilsētas viesi šodien izrāda lielu interesi par ostā pietauvoto trīsmastu burinieku «Mir», novēroja aģentūra LETA.

Papildināta visa ziņa.

Aptuveni stundu pēc tam, kad viens no lielākajiem pasaules buriniekiem tika atvērts apmeklētājiem, pie tā bija vērojama par kuģa korpusu garāka dažādu gada gājumu cilvēku rinda. Kā LETA atzina daži interesenti, kam līdz kuģa trapam bija atlikuši vairs tikai daži metri, viņi rindā stāvējuši aptuveni 30 - 40 minūtes.

Starp rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kas vēlējās apskatīt «Mir», bija gan ģimenes ar bērniem, gan jauniešu kompānijas, gan gados vecāki cilvēki.

Kā LETA atzina burukuģa «Mir» kadets Vladimirs Novikovs, interese par burukuģi ir liela, lai gan precīzu kuģa apmeklētāju skaitu pateikt nav iespējams, jo kuģa apskate ir bez maksas.

Par burukuģi liela interese esot bijusi arī Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, taču, kā teica Novikovs, Rīgā interese, šķiet, ir vēl lielāka.

Novikovs pastāstīja, ka «Mir» pirms pietauvošanās Rīgas pasažieru ostā ir pabijis Vācijā, Norvēģijā, Dānijā, Portugālē, Spānijā un tālāk dosies uz Krieviju, Santpēterburgu.

Burukuģi varēs apskatīt līdz otrdienai

Burinieku «Mir» visi rīdzinieki un pilsētas viesi bez maksas varēs apskatīt svētdien no plkst.12 līdz 19, bet pirmdien un otrdien ‒ no plkst.10 līdz 19.

Trīsmastu burinieks «Mir» ir Admirāļa Makarova vārdā nosauktās Sanktpēterburgas Jūras akadēmijas mācību kuģis, kas uzbūvēts 1987.gadā Gdaņskas kuģu būvētavā. Nedaudz izmainītā buru dizaina dēļ «Mir» tiek uzskatīts par ātrāko mācību burinieku pasaulē. Tā garums ir 110 metru, maksimālā iegrime – 6,5 metri. Kopš 1998.gada burinieks «Mir» ir Sanktpēterburgas oficiālais vēstnesis ārvalstīs. Tas ir ilggadējs «The Tall Ship Races» dalībnieks un vairākkārtējs uzvarētājs.

Pirmdien, 1.oktobrī, uz burinieka notiks preses konference, kurā informēs par nākamā gada regati «The Tall Ships 2013» un iespēju Latvijas jauniešiem piedalīties kadetu programmā. Jahtu regate «The Tall Ships Races 2013» nākamgad no 25. līdz 28.jūlijam norisināsies Rīgā.

«The Tall Ship Races» ir lielākā kopīgā burinieku un jahtu regate pasaulē, kurā ik gadu piedalās apmēram 80‒100 burinieku un jahtu no visas pasaules. Nākamgad regate piestās vairākās pilsētās ‒ Orhūsā (Dānija), Helsinkos (Somija), Rīgā un Ščecinā (Polija). Ņemot vērā arvien pieaugošo regates popularitāti, sagaidāms, ka 2013.gadā Rīgas ostā varētu ienākt aptuveni 100 burinieku un jahtu, kopā apmēram 5000 pieredzējušu jūrnieku un jauno burātāju.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu