Saeima «Staro Rīga» piedāvās stāstu par Satversmes vēsturi (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Mākslas akadēmija

Jau otro gadu piedaloties gaismas festivālā «Staro Rīga», Saeima festivāla apmeklētājiem piedāvās audiovizuālu stāstu par pirms 90 gadiem spēkā stājušās konstitūcijas pamatvērtībām.

«Atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes spēkā stāšanās deviņdesmitgadi, domāsim gaišas domas, godināsim un slavināsim Satversmē nostiprinātās pamatvērtības - brīvību, neatkarību, tiesiskumu, demokrātiju, sarkanbaltsarkano karogu un valodu. Festivāla laikā ikviens ir aicināts nākt pie Saeimas nama un vērot, kā laika griežos un gaismas spēlē atspoguļojas Satversmes pamatvērtības un mūsu nacionālā identitāte,» aicina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas šā gada «Staro Rīga» projekta sadarbības partneris ir Latvijas Mākslas akadēmija, un audiovizuālās instalācijas autore ir akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas maģistrante Inese Vēriņa.

Audiovizuālo stāstu «Satversmes pamatvērtības laika griežos» gaismas festivāla «Staro Rīga» apmeklētāji varēs vērot no 15. līdz 18. novembrim laikā no plkst. 18.00 līdz 23.00 uz Saeimas nama fasādes Jēkaba ielā 11.

Gaismas festivāls «Staro Rīga» šogad aicina doties vērtību meklējumos, un par tā tematisko koncepciju izvēlēts slavinājums.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu