Atklāts festivāls «Staro Rīga» (46)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar Rīgā sākās piektais gaismas festivāls «StaroRīga», kas rīdziniekus un pilsētas viesus ik vakaru līdz 18.novembrim priecēs ar aptuveni 80 dažādiem krāšņiem gaismas objektiem.

Rīga iemirdzas gaismās

Šoreiz gaismas festivāla konkursa programmā piedalīsies 23 projekti, kas ir par trīs projektiem vairāk nekā pērn.

Festivāla konkursa programmā piedalās Rīgas domes finansēti projekti, un to vidū būs uz Ministru kabineta ēkas skatāmā video un gaismas projekcija «Cilvēka mūžs Latvijai», pie Rīgas Porcelāna muzeja, Konventa sētā, skatāmā videoinstalācija «Dārgumu kaleidoskops», pieRīgasKongresu nama laukumā skatāmā gaismas instalācija «Nebeidzamais stāsts», kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā izveidotā dzijas un gaismas instalācija «Pavedieni», 13.janvāra ielā Daugavmalā pie Dzelzceļa tilta skatāma gaismas instalācija «Ārpuszemes civilizācijas» un citi pilsētvidē izvietoti krāšņi, pārsteidzoši gaismas objekti.

Šogad gaismas festivālā «StaroRīga» nozīmīga ir sadarbības partneru objektu programma, kas festivālu krāšņos ar lielākiem un mazākiem gaismas pārsteigumiem. Festivāla sadarbības partneru gaismas objektu programmā iekļauti 11 gaismas objekti, to vidū būs uz topošās Latvijas Nacionālās bibliotēkas fasādes skatāmā gaismas instalācija «Izdejo mīlestību!», uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm īstenotā interaktīva skaņas, video un gaismas projekcija «Samsung Smart Sessions», uz Pulvertorņa īstenotā projekcija «Sūti mīlestību!» un citi interesanti apskates objekti.

Savukārt pilsētvides dekoratīvo gaismas objektu programmā skatītājiem tiks piedāvāti trīs gaismas objekti, jauniešu un studentu gaismas objektu programmā - 18, radošās darbnīcas «Rīga2014 Think Tank» gaismas objektu programmā - trīs, gaismas kafejnīcu maršrutā - 21 gaismas objekts. Kafejnīcu maršruta gaismas objekti turpinās starot līdz nākamā gada janvārim, tādējādi iepriecinot gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus arī gadu mijas svētku laikā.

Gaismas festivālā šoreiz tiks realizēta arī viena pilsētas iedzīvotāju līdzdalības akcija un būs piedāvāti vairāki īpašie notikumi.

Šogad festivāla tēma un aicinājums ir doties gaismas - patiesu vērtību - meklējumos.

Katram gaismas objektam ir sava leģenda, tāpēc ikviens aicināts uzkavēties pie tiem un izbaudīt pilsētu nesteidzīgā pastaigā.

Ik vakaru no plkst.18 līdz plkst.23.

Festivāla laikā gaismas objekti pilsētā iedegsies ik vakaru plkst.18 un priecēs skatītājus līdz plkst.23. Īpaša festivāla diena būs 17.novembris, kad, pievienojoties starptautiskai akcijai, festivālā tiks atzīmēta Starptautiskā priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena. Šajā vakarā Pārdaugavā tiks īstenots šovs «Pagarinātā diena», kā arī pirmo reizi pilsētas iedzīvotāji un viesi ieraudzīs «Latvijas Tiltu» dāvanu valsts svētkos - izgaismotu Vanšu tiltu.

Vanšu tilts ir viens no objektiem, kas paliks arī pēc festivāla noslēguma un pilsētu krāšņos ilgtermiņā. Ilgtermiņā paliks arī RīgasDoma baznīcas vitrāžu izgaismojums, «Saules pulkstenis - Origo Universi» Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra «Origo» un ar ielu vingrošanas rīkiem aprīkota vieta Stabu ielā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Esplanāde 2014» darbosies kā centrālais informācijas punkts

Turpinot Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvās telpas tradīcijas,Rīgas centrā pie Raiņa pieminekļa festivāla «StaroRīga» laikā darbosies radoši informatīvā telts «Esplanāde 2014». Festivāla dienās «Esplanāde 2014» darbosies kā centrālais informācijas punkts, kur ikviens varēs saņemt objektu karti un programmu, uzzināt visu par festivāla īpašajiem notikumiem, sabiedriskā transporta kustību un laika ziņas, kā arī lietot «Lattelecom» bezmaksas bezvadu internetu.

«StaroRīga» laikā pilsētā darbosies vēl arī divi «Uzziņu dienesta 1188» informācijas centri - pie «Laimas» pulksteņa un Rātslaukumā, kur apmeklētāji varēs saņemt objektu karti un programmu, uzzināt visu par festivāla īpašajiem notikumiem un lietot «Lattelecom» bezvadu internetu.

Šogad gaismas festivālu «StaroRīga» rīko nodibinājums «Rīga2014», un festivāls ar īpaši krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem.

Ar gaismas festivāla «StaroRīga» objektiem interesenti var jau iepazīties mājaslapā «www.staroriga.lv».

Foto: LETA
Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu