Latvijā pirmais ziemas alus festivāls «Melnā ziema»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Nākamā gada 26.janvārī - ziemas aukstākajā laikā - Rīgā notiks Latvijā pirmais ziemas alus festivāls «Melnā ziema». To organizē amerikāņu alus restorāns «ALEhouse» un «Brevinga» alus salons, sadarbībā ar Latvijas alus darītavām un mājbrūvētājiem. Festivāla ietvaros visas dienas garumā būs iespējams nobaudīt vairākus desmitus šķirņu kvalitatīva tumšā un stiprā alus no Latvijas, kā arī citām Eiropas valstīm un ASV.

Īpašu festivāla apmeklētāju uzmanību plānots pievērst arī kvalitatīvajam stiprajam alum, kādu nelielos daudzumos jau sāk brūvēt arī Latvijā, to nogatavinot ilgāk nekā parasti.

Festivālā

piedalīsies vismaz trīs Latvijas alus darītavas, kas brūvē gardu tumšo alu

- «Valmiermuižas alus», «Piebalgas alus» un «Aldaris». «Tumšais alus var piedāvāt izteiksmīgas, unikālas un daudzveidīgas garšas, kas piesaista alus baudītājus,» teic Aigars Ruņģis, «Valmiermuižas alus» saimnieks, norādot, ka, salīdzinot šo gadu un divas iepriekšējās ziemas sezonas, Valmiermuižas tumšā alus noiets pieaudzis par 67%.

No ārvalstu brūveriem būs pieejams tādu pasaulē atzītu Eiropas un Amerikas darītavu alus kā Fuller's, Mikkeller, De Molen, St.Bernardus, Brewdog, Founders, AleSmith un citi. Savus īpašos ziemas alus degustēt piedāvās arī vairāki Latvijas un Lietuvas mājbrūvētāji.

Festivāla laikā

alus degustācijai būs pieejams salīdzinoši neliela tilpuma glāzēs,

lai nodrošinātu iespēju nobaudīt pēc iespējas dažādākus alus.

Ņemot vērā, ka «Melnā ziema» norisināsies iekštelpās un vietu skaits ir ierobežots, visi interesenti ir aicināti jau laikus iegādāties biļetes Brevinga alus salonos un restorānā ALEhouse. Tās būs pieejamas, sākot ar nākamā gada janvāri.

Plašāka informācija par festivāla «Melnā ziema» programmu un papildināts alus šķirņu saraksts ir pieejams ziemas alus festivāla mājaslapā www.melnaziema.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu