Fomins un Kleins Latviju pārstāvēs Turcijā (384)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ivo Fomina un Tomasa Kleina skaņdarbs "Dziesma par laimi" pārstāvēs Latviju šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Turcijā. Fomina un Kleina duets ieguva vairāk nekā 40 000 televīzijas skatītāju balsis, neskatoties uz Fomina saaukstēšanos, kas finālā neļāva dziedāt ar pilnu spēku. Otrajā vietā palika Meldra un Jānis Gūža ar dziesmu "We Share The Sun", bet trešajā - jaunā Latvijas pilsone Tatjana Timčuka ar dziesmu "Like A Star".

Fomins un Kleins jau pirms nacionālās atlases fināla izplatīja paziņojumu, kurā apgalvoja: "Visu mūžu esam rakstījuši un izpildījuši dziesmas latviešu valodā, un piedalīšanās Eirovīzijas dziesmu konkursā nav iemesls, lai mēs tagad darītu savādāk. Ja vien notiks brīnums un mēs uzvarēsim nacionālajā atlasē, arī Turcijā esam gatavi dziedāt latviski. Kā nekā nākamā gada maijā mēs iestājamies Eiropas Savienībā un kad tad vēl, ja ne tagad mēs varam piespiest tos daudzos miljonus noklausīties vismaz vienu dziesmu latviešu valodā". Pēc visu desmit fināla dziesmu izskanēšanas skatītāju balsojumā tika noteiktas trīs dziesmas, kas par uzvaru cīnījās superfinālā un par kurām skatītāji balsoja atkārtoti. Pēc pirmās balsošanas kārtas visvairāk balsis ieguva un superfinālā iekļuva Fomins un Kleins, tēvs un meita Johnny Salamander un Meldra un Tatjana Timčuka. Visvairāk balsis - 41 297 - superfinālā saņēma Fomina un Kleina "Dziesma par laimi". Otro vietu ar 37 839 balsīm ieguva Johnny Salamander jeb Jānis Gūža un Meldra, bet trešo ar 18 879 balsīm - Tatjana Timčuka. Latvijas Televīzijas simpātiju balvu un ceļojumu uz Turciju saņēma Rain, kas konkursā piedalījās ar dziesmu "Let Me Go". Latvijas finālā Ventspilī piedalījās Laura Reinika dziesma "Ready" meiteņu grupas "4. elements" izpildījumā, Kleina un Guntara Rača "Dziesma par laimi", ko izpildīja Fomins un Kleins, Denisa Timčuka un Oļega Borošņeva dziesma "Like a Star" konkursā dziedāja Tatjana Timčuka, bet Daigas Rūtenbergas un Kristīnes Brokas dziesmu "Angel_s Song" dziedāja Kristīne Broka un Santa Zapacka. Konkursā piedalījās Jāņa Stībeļa dziesma "Fly Away With You" Aijas Vītoliņas izpildījumā, Mārtiņa Freimaņa dziesma "Not That Everyday Girl", ko dziedāja realitātes šova "Talantu fabrika" uzvarētāja Chilli, Andra Kiviča dziesmu "Runaway" konkursā pārstāvēja grupa "Z - Scars". Nacionālās atlases finālā iekļuva arī Jāņa Gūžas un Valtera Sprūdža dziesma "We Share The Sun". To izpildīja Johnny Salamander un Meldra, bet grupa "C - Stones " piedāvāja pašu komponētu dziesmu "All You Know". Vēl finālā Natālijas Rjuminas dziesmu "Let Me Go" izpildīja kolektīvs "Rain".

Komentāri (384)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu