Pasniegtas latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

24.februārī Rēzeknes novada Bērzgalē notika latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks 2012» pasniegšanas ceremonija. Šogad balvas par veikumu latgaliešu kultūrā tika pasniegtas jau piekto gadu. Latgaliešu kultūras gada balvu «Boņuks» kā aizvadītā gada labākā latgaliešu sabiedriskā organizācija jau trešo gadu saņēma biedrība «Latgolys Studentu centrs», informē biedrības pārstāve Vineta Vilcāne.

Kopumā balvai tika pieteikti aptuveni divsimt notikumu un personību, no kurām žūrija - savas jomas speciālisti - izraudzījās labākos sasniegumus vairākās nomināciju kategorijās: Sabiedrība un kultūra, Mūzika un Literatūra ar teju 30 apakškategorijām.

Balvu kā labākais latgaliešu kultūras masu medijs saņēmis biedrības «Latgolys Studentu centrs» uzturētais latgaliski rakstošais kultūras ziņu portāls «Lakuga.lv».

Portālā «Lakuga.lv» regulāri tiek ievietota informācija par kultūras notikumiem Latgalē un latgaliešu kultūras aktualitātēm un personībām, tajā tiek publicēta jaunākā latgaliešu oriģinālliteratūra un ievietotas ziņas par jaunumiem latgaliešu tradicionālajā un modernajā mūzikā.

Par labāko pērnā gada izdevumu tika atzīts Annas Rancānes dzejoļu krājums «Pylni kārmani dabasu... Bezdelīgu pasts», ko biedrība laidusi klajā aizvadītā gada pavasarī. Dzejoļu krājumā apkopoti Rancānes dzejoļi abās latviešu valodas rakstu tradīcijās. Krājumā ievietota līdz šim plašākā dzejnieces latgaliski rakstīto dzejoļu kopa.

Latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks» mērķis ir veicināt latgaliešu tradicionālās un populārās kultūras attīstību, apkopojot aizvadītā gada labākos veikumus un rosinot kvalitātes un oriģinalitātes pieaugumus latgaliešu kultūrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu