Gaidāmi pērkona negaisi ar krusu un virpuļviesuļiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā, sākot no otrdienas vakara, daudzviet gaidāmi pērkona negaisi ar stiprām lietusgāzēm, iespējama krusa un spēcīgas vēja brāzmas vai pat virpuļviesuļi. Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūra otrdien izsūtījusi brīdinājumu par gaidāmajiem laika apstākļiem.

Jau otrdienas vakarā Latviju sasniegs zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, kas pašlaik vēl atrodas virs Vācijas. Tā virzīsies pāri Latvijai ļoti lēni, tāpēc paredzams, ka lietains laiks būs gan trešdien, gan ceturtdien, turklāt pērkona negaisa laikā vējš brāzmās var sasniegt 20 metrus sekundē. Pastāv iespēja, ka būs spēcīgs pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, iespējama krusa un spēcīgas vēja brāzmas vai pat virpuļviesuļi. Pirmie negaisa mākoņi, kas saistīti ar auksto atmosfēras fronti, jau otrdienas vakarā varētu skart Kurzemi. Naktī šajā reģionā iespējamas stipras lietusgāzes. Atsevišķi lietus un negaisa mākoņi naktī, visticamāk, sasniegs arī centrālos rajonus. Otrdienas pēcpusdienā vietām, galvenokārt austrumu rajonos, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs pārsvarā lēns DA vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +27, +32 grādi, Rīgā - +31 grāds. Nakts būs silta - vietām centrālajos rajonos temperatūra nenokritīsies zem 20 grādu atzīmes. Gaisa temperatūra +16..+21, Rīgā - +21 grāds. Jau trešdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ naktī uz trešdienu Kurzemē un vietām centrālajos rajonos, bet trešdien dienā daudzviet austrumu un centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss. Paredzams, ka trešdienas rītā lietus un, iespējams, negaisa zona atradīsies virs Ziemeļkurzemes un Rīgas jūras līča, un tā var skart arī Rīgu. Pērkona negaisi gaidāmi daudzviet centrālajos un austrumu rajonos. Negaisa laikā iespējamas stipras lietusgāzes, brāzmains vējš un krusa. Diena būs sutīga - gaisa temperatūra dažviet var sasniegt +30 grādus. Naktī uz ceturtdienu austrumu rajonos joprojām ducinās pērkons un līs. Vietām gaidāma migla. Pūtīs lēns vējš; minimālā gaisa temperatūra no +13 grādiem Centrālkurzemē līdz +19 Latgalē. Vietām austrumu rajonos vēl gaidāms pērkona negaiss un lietusgāzes. Pūtīs lēns ziemeļu vējš; maksimālā gaisa temperatūra +23..+27 grādi. Sinoptiķi atgādina, ka ikviens negaiss var būt bīstams, un iedzīvotājus aicina būt piesardzīgiem, atlikt tālus pārgājienus un atpūtas braucienus, kā arī klausīties laika ziņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu