Ballīte ar pievienoto vērtību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai palīdzētu Latvijas patversmēs nonākušajiem suņiem un kaķiem, labdarības kustībā Atbildības diena iesaistās arvien vairāk cilvēku un organizāciju. Jau šo piektdien īpaša labdarības ballīte notiks populārajā Rīgas naktsklubā Coyote Fly.

Vislatvijas labdarības kustība Atbildības diena 12.aprīļa vakarā ciemosies naktsklubā Coyote Fly.

Labdarības pasākums naktsklubā sākies jau īsi pirms pusnakts, un skatītājus priecēs talantīgā un sievišķīgā Samanta Tīna, kā arī sieviešu mīlulis Rihards Lepers. Bet vakaru vadīs populārais Dj Markus Riva.

Foto: publicitātes

Dzīvnieku patversmes šobrīd saņem finansējumu, lai nodrošinātu suņu un kaķu uzturēšanos tikai pirmās 14 dienas, pēc tam tie būtu jālikvidē. Tik īsā laikā ir grūti atrast jaunus saimniekus, tādēļ patversmes cīnās saviem spēkiem. Tikmēr mēs visi kopā varam palīdzēt, lai suņi un kaķi, gaidot jaunas dzīves sākumu, būtu paēduši un veseli.

Labdarības akcijas Atbildības diena nosaukums izveidojies saskaņā ar franču rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperī atziņu: «Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām.» Tas ir pamatoti saistīts ar vēsturisko patiesību jeb brīdi, kad cilvēks pirmo reizi pieradināja dzīvniekus. Šajā gadā aizsāktās jaunās kustības jeb tradīcijas – labdarības akcijas Atbildības diena ietvaros ikviens, kuram rūp neaizsargāti dzīvnieki, varēs sniegt tiem palīdzību.

Līdz šim daudzas dzīvnieku patversmes veidojušas katra savu labdarības kampaņu, lūdzot sabiedrības atbalstu konkrētās patversmes uzturēšanai. Labdarības akcija Atbildības diena būs pirmā kustība ar mērķi apvienot un palīdzēt visām Latvijā oficiāli reģistrētajām 27 patversmēm, kurās katru gadu nonāk aptuveni 11 000 suņu un kaķu. Lai dzīvnieki patversmēs būtu paēduši un izārstēti, mērķis akcijas Atbildības diena ietvaros saziedot 27 000 Ls, kas nodrošinātu pārtiku un ārstniecību mēneša ietvaros.

«Starp patversmē mītošajiem dzīvniekiem ir mazi, pavisam nesen dienas gaismu ieraudzījuši kaķēni un kucēni, arī lieli un noklīduši suņi, kurus nereti ir mocījuši saimnieki, tāpēc tie ir aizmukuši un pieņemti patversmē. Negaidīsim, kad izmaiņas notiks pašas no sevis, un rīkosimies tagad un šobrīd. Ja kaut daļai šo dzīvnieku varētu palīdzēt un sniegt to, kā tik daudziem trūkst, – siltumu, uzmanību, vetārsta palīdzību, mums pašiem būtu labi paveikta darba sajūta, kā arī pateicība no sirdsdraugiem būtu neizmērojama. Papildus rūpēm par Latvijas patversmju iemītniekiem audzināsim atbildību pret tiem dzīvniekiem, kas dzīvo uz ielas,» saka Dzīvnieku policijas vadītāja Ilze Džonsone.

Labdarības akcijas Atbildības diena laikā cilvēkiem ne tikai lūgs palīdzēt patversmēm, bet arī ikviens tiks informēts par to, kā pieskatīt un uzmanīt mājdzīvniekus, lai tie nenomaldās un nepaliek uz ielas. Kā rīkoties, ja gadās nelaime un dzīvnieks pazūd, kā nepieļaut dzīvnieku nekontrolētu vairošanu, radot nevienam nevajadzīgus dzīvnieku mazuļus, kā izšķirties par atbildīgu dzīvnieku adopciju no patversmēm un kā iesaistīties un palīdzēt nelaimē nonākušiem dzīvniekiem.

Latvijas patversmēs ik gadu nonāk 11 000 suņu un kaķu, un viņiem var palīdzēt, piezvanot uz ziedojuma telefona numuru 90006388. Tāpat iespējams palīdzēt tiešsaistē www.dzīvniekupolicija.lv, kas ir mājdzīvnieku atbalsta biedrība un ir pievienojusies labdarības akcijas Atbildības diena rīkotāju komandai.

Iesaistieties labdarības akcijā Atbildības diena arī Tu!



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu