Top10 lietas, ko izbaudīt šajā pavasarī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmājās ir neskaitāmas vietas, kur aizraujoši pavadīt laiku šajā pavasarī. TVNET sadarbībā ar Latvijas lauku tūrisma asociāciju «Lauku ceļotājs» piedāvā, mūsuprāt, desmit labākos izklaides un aktīvās atpūtas pasākumus dabā.

Atklāj citu Lucavsalu

Sāksim ar notikumiem galvaspilsētā. Daudzi, braucot pāri Salu tiltam, būs pamanījuši Lucavsalas brīnumainās pārvērtības no aizauguša biezokņa līdz lieliskam parkam pašā Rīgas centrā. Jau 4.maijā jaunizveidotais Lucavsalas atpūtas parks piedzīvos savu atklāšanu - tajā būs gan atrakcijas bērniem, gan interesantas nodarbes pieaugušajiem un senioriem.

Foto: LETA

Ķemeru ceļotāju diena

Ja vēlies izbaudīt patiesi kvalitatīvu sestdienu pie dabas un izvēdināt galvu no ikdienas rutīnas domām, iesakām apmeklēt Ķemeru nacionālā parka organizēto Ceļotāju dienu. Tās laikā paredzētas dažādas aktivitātes, ieskaitot pārgājienu neskartā augstajā purvā un purva atjaunošanas vietā Ķemeru nacionālajā parkā, savukārt noslēgums norisināsies Ķemeru «Meža mājā». Dalības maksa ir 2 Ls, tāpat potenciālie pārgājiena dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi uzkodas pusdienām, kā arī nodrošināties ar gumijas zābakiem, jo notiks iešana pa īstu purvu. Interesenti aicināti zvanīt uz 63005447.

Vairāk par Ceļotāju dienu

Foto: tn.lv

Tvīda velobrauciens Liepājā

Riteņbraukšana ir cieņā ne tikai galvaspilsētā, kur jau šo svētdien norisināsies ikgadējais tvīda brauciens. Tradīcija, kuras ietvaros pa pilsētu pārvietojas daudzi klasiski ģērbti pedāļu minēji ar ne mazāk antīkiem velosipēdiem, pirmoreiz notika tieši Liepājā un tikai pēc tam Rīgā. Lai iedzīvinātu jaunos velomaršrutus («Liepājas vēsturiskie kinoteātri» un «Kino padomju Liepājā»), 11.maijā tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā notiks gida vadīts velobrauciens «Kino padomju Liepājā» un Retro-velo-kino brauciens «Tērpies tvīdā, brauc uz kino!», ko kuplinās arī kultūras programma. Brauciena noslēgumā tiks demonstrēts mēmais kino no Liepājas virtuālā kino muzeja arhīviem. Pieteikties braucienam var ikviens. Tas izdarāms šeit:

Piesakies Liepājas tvīda velobraucienam!

Tērvetes dabas parkam jau 55!

Pateicoties visai apaļajai jubilejai, šis gads Tērvetes dabas parkam būs īpašs, tāpēc 11.maijā notiekošie vasaras sezonas atklāšanas svētki ir gaidīts notikums. Parks ir plaši pazīstams ar savu Pasaku taku, tāpēc ģimenēm ar bērniem interesants pasākums varētu būt «Pasakas modināšana». Par to, kas tā tāda un kā tas izpaudīsies, taku organizētāji pagaidām plašu informāciju nesniedz. Labāk to redzēt klātienē.

Vairāk par Tērvetes dabas parka aktivitātēm

Valmierā atsāk darboties Gaujas tramvajs

15. maijā Valmierā savu otro sezonu sāks vienīgais Gaujas tramvajs Latvijā, aicinot interesentus arī šogad iepazīt Valmieru no neierasta skatu punkta. Siltajā sezonā interesentiem tiks piedāvāta iespēja izvizināties vēl garākā braucienā. Gaujas tramvajs ir pagarinājis savu līniju, un maršrutā no Kazu krācēm līdz pat Dzelzs tiltam tas vizinās savus pasažierus 40 minūtes.

Foto: ezi.lv

Koncertsezonas atklāšana Kalnciema kvartālā

Dzīvā mūzika vienā no Rīgas mājīgākajām un rosīgākajām izklaides vietām allaž sagādājusi patīkamus pārsteigumus. Ceturtdien, 16.maija vakarā, ar gvatemaliešu izcelsmes mūziķes Gabijas Morīno (Gaby Moreno) uzstāšanos tiks atklāta Kalnciema kvartāla koncertsezona. Atsevišķi mūzikas kritiķi Morīno atzinuši par pēdējā gadu desmita spilgtāko debiju, viņa arī saņēmusi balvu kā labākā indie – latino māksliniece 2010. gadā (American Latino Awrads), nominēta «Emmy» balvai par tituldziesmu seriālam «Parks and Recreation», kā arī ieguvusi vairākas balvas starptautiskos konkursos. Ieeja koncertā bez maksas.

Muzeju nakts

18.maijā visā Latvijas teritorijā norisināsies ikgadējā Muzeju nakts, kuras ietvaros ikviens interesents jebkuru muzeju varēs apmeklēt bez maksas. Ja ir vēlme neaprobežoties tikai ar Rīgas piedāvājumu, iesakām apmeklēt: Sv. Trīsvienības baznīcas torni Jelgavā, F. Trasuna muzeju «Kolnasāta», Turaidas muzejrezervātu, Varakļānu muižu, Ludzas novadpētniecības muzeju, Vecpiebalgas muzejus, Bauskas un tās apkārtnes muzejus un pilis, Ogres Vēstures un mākslas muzeju, jaunatvērto Marka Rotko centru Daugavpilī, Valmieras muzeju, kā arī Carnikavas novadpētniecības muzeju.

Piedzīvojumu parka atklāšana Ventspilī

Dienā, kad norisināsies Muzeju nakts, bērniem un pusaudžiem noteikti saistoša būs Kurzemē esošās pilsētas piedzīvojumu parka (atrodas Saules ielā 41) atklāšana. Tajā iespēja iemēģināt jaunas atrakcijas būs ikvienam, jo ieeja pasākumā ir bez maksas. Tāpat ievērības cienīgas ir arī Piejūras brīvdabas muzejā (Rinķu ielā 2) notiekošās Mazbānīša cīņas, pēc kurām parka «repertuārā» atgriezīsies arī izbraucieni ar lokomotīvi.

Vairāk par Piedzīvojumu parka aktivitātēm

Foto: piedzivojumuparks.lv

Atklāj Gulbeni no jauna!

Otro gadu pēc kārtas jaunā tūrisma sezona Gulbenē tiks atklāta ar dažādiem pasākumiem. Šogad sezonas atklāšanas pasākums «Atklāj Gulbeni no jauna!» norisināsies 18.maijā un katram apmeklētājam ļaus iesaistīties dažādās interesantās aktivitātēs. Tās laikā gan gulbenieši, gan arī viesi būs aicināti no jauna atklāt un iepazīt Gulbeni un novadu.

Vairāk par Gulbenes atklāšanu lasi šeit!

Foto: dzirkstele.lv

Lielais plosts

Ja tev patīk klusi ūdens šļaksti, liega vēja plūsma, ugunskura sprakšķi, jautri burbuļojošs zivju zupas katliņš, zvaigznēm piebērtas naksnīgās debesis, draugu balsis kopdziesmā un viss, kas saistās ar atpūtu uz ūdeņiem, tad tu noteikti izbaudīsi otro Vislatvijas ūdenstūristu saietu Lielais plosts 2013., kas norisināsies 25.maijā Naujienes pagastā, Daugavpils Starptautiskā Tautas mākslas festivāla «Augšdaugava 2013» ietvaros.

Vairāk par pasākumu Lielais plosts

Foto: facebook.com/Lielais plosts
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu