Pārvietošanās Dziesmu un Deju svētku laikā ērtāka un interesantāka kā citus gadus (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Trešdien Rīgā, 11.tramvaja galapunktā (Radio iela) tika prezentēta jaunizveidotā velo novietne Mežaparkā, kā arī īpašais 11.maršruta Dziesmu svētku tramvajs.

Dziesmu svētku organizatori sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri» pirmo reizi Dziesmu un Deju svētku laikā ir raduši iespēju 6. un 7. jūlijā Zaļajā teātrī, Mežaparkā, novietot savu velosipēdu apsargātā velo novietnē. Šajā vietā varēs novietot 2 tūkstošus velosipēdu. Tā kā no Rīgas līdz Mežaparkam ved veloceliņš, tad nokļūšana līdz tam nebūs grūta. Maksa par vienu velosipēda novietošanu būs 1 lats.

Dziedošais tramvajs

Arī īpašais 11.maršruta Dziesmu svētku tramvajs pasažierus priecēs ne tikai ar košu izskatu, bet arī īpašu skanējumu.

«Dziesmu un deju svētku tradīcijas, īpaši svētku atmosfēras, viena no īpašām iezīmēm ir dziedošie tramvaji. Man ir liels prieks šodien atrasties pie viena no šādiem tramvajiem, kurš patiešām būs ne tikai skaists un nesīs veselu mēnesi Dziesmu un Deju svētku galveno vēstījumu «Gaisma Līgo Latvijā», bet arī veselu mēnesi patiešām skanēs,» tā par tramvaju izsakās Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore, Dziesmu un Deju svētku rīkotāja Dace Melbārde. Tramvaja pieturu nosaukumi tiks izdziedāti Dziesmu svētku repertuāra melodijās. Pieturu nosaukumus iedziedās vokālā ansambļa «Anima Solla» un kora «Kamēr» solisti.

Satiksmes izmaiņas un ierobežojumi

Runājot par satiksmes organizāciju svētku laikā, SIA «Rīgas Satiksme» nodrošinās papildu reisus, ņemot vērā pasākuma programmu un dalībnieku skaitu. Arī pēc Dziesmu un Deju svētku noslēguma koncerta tiks norīkoti sabiedriskā transporta papildu reisi. Speciāla stāvvieta Mežaparka teritorijā tiks izveidota invalīdiem.

Satiksmes ierobežojumi būs pārsvarā vieglā transporta stāvēšanai, lai varētu nodrošināt transporta novietošanu svētku dalībniekiem. Satiksme Rīgā tiks slēgta tikai 7.jūlijā svētku gājiena laikā, tā TVNET pastāstīja Satiksmes departamenta Starpinstitūciju projektu vadītāja Rudīte Reveliņa. Sīkāka informācija par transporta ierobežojumiem vēl sekos.

Kustības atbalstītāji svētku laikā neiesaka pārvietoties ar automašīnām, lai izvairītos no liekiem kreņķiem par sastrēgumiem un mašīnas novietošanu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu