Jaunzeme-Grende ir apmeklējusi visus Dziesmu un deju svētkus (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende ir liela Dziesmu un deju svētku piekritēja un uz pasākumiem dodas ne tāpēc vien, ka tāds ir viņas kā kultūras ministres pienākums. Ministre ir bijusi uz pilnīgi visiem Dziesmu un deju svētkiem, kas notikuši pēc viņas piedzimšanas.

Vai plānojat apmeklēt Dziesmu svētku pasākumus?

Mans pienākums ir būt Dziesmu svētku pasākumos no pirmās līdz pēdējai dienai. Plānoju apmeklēt gandrīz visus pasākumus, kuri notiks svētku ietvaros.

Ja apmeklēt Dziesmu un deju svētkus nebūtu jūsu pienākums, vai jūs vienalga dotos uz šo pasākumu?

Protams. Esmu apmeklējusi visus Dziesmu un deju svētkus. Sākumā mani veda vecāki, vēlāk pati gāju. Esmu bijusi visos Dziesmu un deju svētkos, kuri notikuši, kamēr dzīvoju. Nedaru to tikai pienākuma dēļ.

Pati esat piedalījusies Dziesmu un deju svētkos?

Personīgi pati neesmu piedalījusies, bet zinu, kā tas ir, jo mana meita piedalījās jauniešu dziesmu un deju svētkos. Jāveltī maksimāla uzmanība, rūpes, lai dejotgribētājs varētu dejot.

Vai jūtat lielāku jauniešu iesaisti Dziesmu un deju svētkos nekā parasti?

Ir radušies daudzi jauni deju kolektīvi un kori, kuros iesaistās jaunieši. Rūpējamies, lai tie būtu pieejami ikvienam jaunietim, rīkojam daudz dažādu bezmaksas pasākumu. Piesaistām jauniešu uzmanību ar tehnoloģijām, internetu, aplikācijām. Tehnoloģijas mudina jaunieti būt klāt.

Jūs mudināt ikvienu uz lielo Dziesmu svētku koncertu ierasties ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Kam no abiem braukšanas līdzekļiem pati dosiet priekšroku?

Es labprāt brauktu ar velosipēdu, to būtu arī darījusi, ja nepiedalītos procesā. Man ir pienākumi, kuri jāpilda, pasākuma vietā jābūt vismaz divas stundas iepriekš. Iesaku visiem doties uz Mežaparku ar velosipēdu vai kājām un baudīt pirmssvētku atmosfēru.

Tātad uz Dziesmu svētkiem brauksiet ar sabiedrisko transportu?

Nē, ar automašīnu.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu