Mazākumtautību kolektīvu koncerts Dziesmu un deju svētkos (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 6.jūlijā, no plkst. 12.00 līdz 16.00 tirdzniecības centrā «Mols» notiks Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu koncerts, kura laikā būs iespēja vērot desmit lietuviešu, vācu, ebreju, krievu un baltkrievu koru un deju kolektīvu uzstāšanās.

Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu koncertā sestdien piedalīsies Latvijas jakutu biedrība «ČORON», krievu sieviešu vokālais ansamblis «RODŅIK», krievu kultūras biedrības koris «RODNIJE NAPIEVI», Latvijas Poļu savienības kultūras kluba «Polonez» jauktais koris «POLONEZ», ukraiņu dziesmu ansamblis «DŅIPRO», krievu dziesmu ansamblis «HARMONIKA», krievu koris «LADA», baltkrievu vokālais ansamblis «SUZORJE», poļu vokālais ansamblis «VISLA» un baltkrievu dziesmu ansamblis «NADZEJA». Katrs kolektīvs uzstāsies ar 20 minūtes garu koncertprogrammu. Lielākā daļa uzstāšanos būs dzīvo instrumentu pavadījumā, kas padarīs koncertu īpaši skanīgu.

«Latvijā dzīvo vairāk nekā 150 nacionalitātes. Šis fakts apliecina, ka mazākumtautību kultūra ir neatņemama mūsu valsts daļa. Lai Latvijas kultūras dzīves krāšņākā notikuma - Dziesmu un deju svētku laikā parādītu Latvijas kultūras daudzveidību un iepazīstinātu ar to Rīgas iedzīvotājus, esam nolēmuši sarīkot visiem pieejamu Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu koncertu. XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku oficiālā pasākuma programma paredz divus mazākumtautību kolektīvu pasākumus,» informē Liene Apine, tirdzniecības centra «Mols» vadītāja.

«Latvijas mazākumtautību kolektīvu vārdā paužu lielu prieku par iespēju piedalīties koncertā. Lai arī kolektīviem ir pietiekama slodze šajos Dziesmu un deju svētkos, tomēr tiem, kuri nopietni gatavojuši savus priekšnesumus, katra uzstāšanās un tikšanās ar publiku, lai parādītu, ko apguvuši, rada lielu prieku. Ja iepriecināt izdodas arī publiku, rodas dubults prieks - to arī vēlamies cilvēkiem sniegt,» atzīst Arnis Miltiņš, Rīgas pilsētas mazākumtautību kolektīvu koordinators.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu