Dejotāji: ir fiziski grūti, bet gandarījums ir liels! (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Daugavas stadionā aktīvi notiek deju kolektīvu mēģinājumi deju uzvedumam «Tēvu laipas», kurā piedalās dažāda vecuma deju kolektīvi. Mēģinājumi norisinās dienas garumā un prasa milzīgu fizisko piepūli.

Jauniešu deju kolektīva «Vilks» meitenes stāsta, ka mēģinājumi ir fiziski grūti, bet ir gandarījums, ka jūti, ka viss izdodas, un saproti, cik labi dejas izskatīsies uzvedumā. Arī karstais laiks jauniešiem netraucē, jo mēģinājumi notiek pa daļām un tas rada lielisku iespēju pagulēt ēnā, zālītē, padzerties ūdeni un atkal mesties iekšā darbībās ar enerģiju.

Dejotāji nekādas īpašas aktivitātes neveic, lai cīnītos ar saules stariem, vienkārši dzer daudz ūdens un nedomā par to, ka ir karsts.

Neviena dalībnieka sejā nebija redzams nogurums vai slikta oma,

ko rada pārmērīgs karstums, visi nepārtraukti smaidīja, aktīvi dejoja vai komunicēja cits ar citu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mēģinājuma laikā dažāda vecuma dejotāji apmeklēja bufeti, lai iestiprinātos starplaikos starp mēģinājumiem. Deju kolektīvu dejotāji gan sēdēja zālītē un izklaidējās, gan iepazinās ar citu deju kolektīvu dalībniekiem.

Mēģinājums tika koriģēts, izmantojot skaļruni, jo daudzo tūkstošu dalībnieku dēļ citāda saziņa ar dejotājiem nav iespējama. Arī kāda deju soļa neizdošanās gadījumā dejotāji negrima depresijā, bet ar smaidu atkārtoja soli, lai labotu kļūdu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Ikvienam ir jāpiedalās Dziesmu un deju svētkos un jādejo, lai izjustu tās sajūtas, ko izjūtam mēs; skatīties pa TV nav tas pats, kas piedalīties un dejot. Protams,

zīmes iemācīties ir grūti, bet, ja ir labs horeogrāfs, ir viegli tās atcerēties,

mēs cenšamies un pievēršam horeogrāfam simtprocentīgu uzmanību. Mums ir laba pasniedzēja Lienīte Terasova, kura ir ielikusi labus pamatus, tāpēc ir viegli,» stāsta deju kolektīva «Vilks» dejotāja Līga.

Nogurums tomēr nav šķērslis jauniešu izklaidēm. Deju kolektīvs dzīvo 72. vidusskolā un vakaros spēlē ģitāru, spēlē spēles, dzied un dejo, tā baudot laiku prom no mājām un jaunu cilvēku klātbūtni.

«Mēs ne tikai labi dejojam, bet arī dziedam, aizgājām gulēt vēlu, bet jau sešos bijām augšā un paēduši brokastis, enerģijas pilni devāmies uz mēģinājumu,» sajūsmināti stāsta Dagnija.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas ielās jaunieši gan vēl nav izklaidējušies, bet apsver iespēju apmeklēt arī kādu no galvaspilsētas izklaides vietām.

Vienīgais,

kas jauniešus nesajūsmina, ir ēdiens, jo tā ir par maz un starplaiki starp ēdienreizēm pārāk lieli.

Ja brokastis tiek pasniegtas septiņos no rīta, tad pusdienas ir tikai pēc trijiem dienā un porcijas tik mazas, ka jau pēc laika atkal gribas ēst. Bet jaunieši par to nebēdā, jo ir atbraukuši dejot, nevis ēst, un enerģiju mēģina smelties entuziasmā, nevis pārtikā.

Deju uzvedumu «Tēvu laipas» būs iespējams vērot piektajā jūlijā Daugavas stadionā 14.00 un 22.00.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu