Būs skatāma jaunā Latvijas Tautas frontes muzeja ekspozīcija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 23.oktobra apmeklētājiem būs pieejama Latvijas Tautas frontes (LTF) muzeja jaunā ekspozīcija, informē uzņēmumā «Dd studio». Gatavojoties LTF 25 gadu jubilejai, muzeja iekštelpas tika atjaunotas un tajās iekārtota pilnīgi jauna ekspozīcija, ko veidoja uzņēmums «Dd studio».

Ekspozīcijas koncepcija ir veidota sadarbībā ar LTF muzeju un muzeja sabiedrisko padomi. Muzeja 14 telpās ir izsekots LTF attīstībai no tās aizmetņiem 80.gadu vidus protesta akcijās līdz 1991.gada 21.augusta konstitucionālajam likumam, kas pasludināja Latviju par neatkarīgu, demokrātisku republiku. Ekspozīcija ļaus apmeklētājiem iejusties tā laika atmosfērā. Izmantojot fotogrāfijas, video, autentiskus priekšmetus, ekspozīcija stāsta gan par pacēluma mirkļiem, gan izšķiršanās un briesmu brīžiem Latvijas ceļā uz neatkarību.

Muzeja telpām ir saglabāts autentiskais plānojums, kas nozīmē, ka ekspozīcija ir izvietota daudzās nelielās telpās, lai nezustu unikālā vide. Visā ekspozīcijā ir izmantoti padomju laika interjera elementi - sākot ar tapetēm un elektrības vadiem līdz mēbelēm. Tas muzeja apmeklētājiem atgādinās, ka viņi atrodas vēsturiskā telpā, kur risinājušies notikumi, par kuriem stāstīts ekspozīcijā.

Ekspozīcija veidota, izmantojot gan vēsturiskos interjera elementus, gan arī mūsdienīgus risinājumus. Ir plaši izmantotas video projekcijas, animācija un mūsdienīgs grafiskais dizains, bet skārienjutīgajos ekrānos var aplūkot plašu informatīvo materiālu, kas īpaši interesanti varētu šķist jaunākajai paaudzei.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu