Preses konferencē informē par Eirovīzijas dziesmu konkursu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad no Latvijas uz Eirovīzijas dziesmu konkursu, kas notiks 12.maijā Kopenhāgenā, dosies 11 pārstāvju delegācija. Lai mūsu valsts varētu startēt konkursā arī nākamgad, Arnim Mednim jāiegūst vismaz 15.vieta.

Lai nodrošinātu Latvijai tiesības startēt Eirovīzijas dziesmu konkursā arī nākamgad, Latvijas pārstāvim mūziķim Arnim Mednim šogad konkursa finālā jāiekļūst piecpadsmit labāko vidū. Šādi jauninājumi iekļauti Eirovīzijas dziesmu konkursa nolikumā, ceturtdien preses konferencē stāstīja Eirovīzijas projekta vadītāja Latvijā Dita Torstere. Nākamgad konkursā piedalīsies tikai 15 valstis. "Šis skaits var palielināties, ja piecpadsmit labāko skaitā neiekļūst Vācija, Francija, Spānija vai Lielbritānija, jo šīs valstis piedalās visos konkursos," stāstīja Torstere. 46.Eirovīzijas dziesmu konkurss Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notiks 12.maijā. Latvijas Televīzijā (LTV) šis konkurss būs vērojams tiešraidē, kas sāksies plkst.21.45. Dalības maksa šajā starptautiskajā konkursā ir Ls 22 000, taču pašlaik LTV vēl nav aprēķinājusi visas ar konkursu saistītās izmaksas. Šogad uz konkursu no Latvijas dodas 11 cilvēku delegācija, pieci no tiem ir mūziķi. Kad tiešraides laikā tiks dots signāls, ka sākta balsošana, ikviens Latvijas iedzīvotājs piecu minūšsu laikā varēs piezvanīt uz ekrānā norādītajiem 901.sērijas telefoniem un balsot par sev tīkamo izpildītāju. Viens zvans maksās Ls 0,10. Latvijas iedzīvotāji nevarēs balsot par mūsu valsts mūziķiem. Paralēli skatītāju balsojumam Latvijā darbosies arī žūrija, kas vērtēs konkursa finālistus - tehniskas kļūmes gadījumā vērā tiks ņemts šis žūrijas vērtējums. Žūrijas locekļu vārdi tiks atklāti preses konferencē, kas notiks 13.maijā plkst.18.30 LTV sestajā studijā. Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Latviju pārstāvēs Arnis Mednis ar dziesmu "Too Much". Lietuvu konkursa finālā pārstāvēs grupa "Skamp" ar dziesmu "You Got Style", Krieviju - pazīstamā grupa "Mumij Troļļ" ar dziesmu "Lady Alpine Blue". Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā piedalīsies 23 valstu mūziķi. Latvijas balsojuma rezultātus Eirovīzijas dziesmu konkursa skatītājiem paziņos grupas "Prāta vētra" solists, pagājušā gada Eirovīzijas 3.vietas ieguvējs Renārs Kaupers. Arnis Mednis preses konferencē atzina, ka ļoti cītīgi gatavojas šim pasākumam - katru dienu notiek mēģinājumi. Mūziķis arī pastāstīja, ka uzreiz pēc Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla iznāks viņa jaunais albums "Spaceman".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu