Notiks koncerts, veltīts Raimonda Paula un Jāņa Petera sadarbībai (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Nacionālā teātra Teātra dienas koncerts (27.martā) «Satikšanās» būs veltīts divu Latvijas kultūrā leģendāru personību – komponista Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera – sadarbībai, pavēstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Pauls un Peters dziesmās ir satikušies visa mūža garumā, no «Manai Dzimtenei» līdz «Mēmajai dziesmai».

Šis ir Petera 75 gadu jubilejas gads.

Koncerta 1. daļā skanēs labi pazīstamas un mazāk zināmas Maestro dziesmas ar Petera vārdiem, tādas kā «Zilā», «Lūgums», «Pazaudētās debesis», «Rudens ogle», «O, Lamara», kā arī koncertam īpaši izraudzīti Petera dzejoļi. Savukārt 2. daļā izskanēs jaunākais abu kopdarbs – «Čigānu cikls», kurā skanēs arī tādas pazīstamas dziesmas kā «Dāvā, draugs, lakatu man sarkanu» un «Precē mani, čigānzēn!».

Teātra dienas koncertā, kura pirmizrāde notiks 27.martā, piedalīsies Marija Bērziņa, Madara Botmane, Marta Ančevska, Zane Dombrovska, Liene Gāliņa, Zane Jančevska, Inga Misāne, Ilze Rudolfa, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Juris Jope, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Ivars Puga un Jānis Vimba.

Režisors ir Edmunds Freibergs, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Elita Patmalniece.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu