Lieldienās Rīgā notiks dažādi koncerti un pasākumi ģimenēm ar bērniem (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lieldienās Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs apmeklēt koncertus, pasākumus ģimenēm ar bērniem, radošās darbnīcas un izstādes, kas notiks dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs, informēja pašvaldībā.

Svētku programma sāksies jau no trešdienas, 16.aprīļa, kad notiks pirmie Lieldienu ieskaņas pasākumi, un risināsies līdz 21.aprīlim, piedāvājot apmeklētājiem svētkus kā garīgās, tā arī tautiskās noskaņās.

Lieldienu kristīgo gaisotni galvaspilsētā varēs baudīt vairākos koncertos, kuri notiks Rīgas dievnamos. Piektdien, 18.aprīlī, plkst.11.30 pie Svētā Jēkaba katedrāles sāksies tradicionālais Lielās piektdienas lūgšanu gājiens, kas noslēgsies Doma laukumā. Šajā dienā, piedaloties Rīgas kamerkorim «Ave Sol», solistam Jānim Kurševam, ērģelniekam Aigaram Reinim un diriģentam Andrim Veismanim, notiks koncerts Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā. Savukārt koncertā «Agnus Dei», kas notiks Svētā Pētera baznīcā, klausītāji varēs dzirdēt Amerikas jauniešu kora «Morris Knols Chorale» sniegumu. Garīgās noskaņās gaidāms koncerts arī Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, kas notiks 20.aprīlī.

Vairākos Lieldienu svētku pasākumos īpaši gaidīti bērni. Ceturtdien, 17.aprīlī, Kultūras un tautas mākslas centrā «Ritums», Laimdotas ielā 42, mazuļi aicināti uz pasākumu «Zaķu Lieldienas Laimdotas ielā». 19.aprīlī ar piedalīšanos spēlēs, rotaļās un radošās darbnīcās Lieldienas varēs svinēt Kalnciema kvartālā, kur apmeklētājus ar muzikālu priekšnesumu priecēs Vītolu ģimene. Šajā pašā dienā radošās darbnīcas, teātra izrāde, rotaļas bērniem un amatnieku tirdziņš pieaugušajiem gaida apmeklētājus Spīķeru kvartālā, pasākumā «Pavasaris atmodina Spīķerus». Svētku laikā bērni gaidīti arī Lieldienu zaķa pagrabiņā, kas iekārtots Rīgas Porcelāna muzejā.

Lieldienu tradicionālajos rituālos, šūpojoties, krāsojot un ripinot olas, dziedot, līdzdarbojoties dažādās aktivitātēs un vērojot priekšnesumus, varēs iesaistīties Kultūras un atpūtas centrā «Imanta», Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā, pie Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems», Mazās Kalna ielas skvērā, kā arī laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur darbosies «Jautrās Lieldienu šūpoles».

Lieldienu koncerti notiks arī Rīgas Jūgendstila muzejā, VEF Kultūras pilī, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», Rīgas Latviešu biedrības namā un Latvijas Nedzirdīgo savienības Kultūras centrā «Rītausma».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu