Ceļot pašam pēc sava plāna esot lētāk (98)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Jeffrey-Johnson

Ceļot bez tūrisma aģentūru piedāvājumiem esot daudz lētāk, jo tu pats izvēlies, kur palikt, kādas biļetes iegādāties un tev nav laika ierobežojumu. TVNET intervēja aktīvu sievieti, kura izvēlējusies ceļot bez tūrisma aģentūru piedāvājumiem un ir ļoti apmierināta. Viņa labprāt padalījās ar savu pieredzi.

Inesei ir 42 gadi, viņa strādā par sabiedrisko attiecību tirgzinību speciālisti. Viņa aktīvi ceļo jau sešus gadus. Inese stāsta, ka vismaz reizi gadā dodas ceļojumā ar ģimeni, neizmantojot ceļojumu aģentūras. Viņas ceļojumu kopējās izmaksas svārstās no 800 līdz 1000 Ls.

Lai ceļojums būtu izdevies, tas ir jāplāno

Aktīvā sieviete TVNET norāda, ka laikus izvēlas vietu, kurp grib aizbraukt. Viņa saplāno savas finanses un internetā iepazīstas ar citu cilvēku atsauksmēm par galamērķi, kur vēlas doties. Inese arī uzzina, kādas ir labākās un izdevīgākās viesnīcas, kur palikt.

Inese uzskata, ka izdevīgam ceļojumam galvenais ir izvēlēties lētākās lidmašīnas biļetes, noīrēt no lielajām firmām automašīnu un izvēlēties izdevīgāko viesnīcu. Viņa norāda, ka trīszvaigžņu viesnīcas esot krietni lētākas par četru vai piecu zvaigžņu viesnīcām, taču dzīvošanas apstākļi tāpat esot ļoti labi. Viņasprāt, šāds naudas ietaupījums ļaus pilnvērtīgi izbaudīt ceļojumu. Inese izvēlas viesnīcas iepriekš un lasa par tām cilvēku atsauksmes interneta portālā booking.com.

Aktīvistes ceļojumi parasti ilgst aptuveni nedēļu. Viņa ir bijusi Grieķijā, Rodas salā, Spānijā, Maljorkā, Terenifē, Itālijā, pie Gardas ezera, Francijas Disnejlendā (Disney Land), Vācijā, Beļģijā, Čehijā un citās valstīs.

Ceļojot ir jāpievērš īpaša uzmanība cenām, ko prasa ārvalstu pakalpojumu firmas

Inese stāsta, ka ceļotājiem, kuri vēlas ceļojuma laikā īrēt automobili, jāuzmanās un rūpīgi jāizskata piedāvājumi. Viņa reiz Itālijā īrēja mašīnu no vietējās kompānijas par dubultīgu maksu, to uzzinot tikai vēlāk pēc ceļojuma. Tāpēc, viņasprāt, laikus ir jāpēta transporta līdzekļu īres maksas internetā, lai ceļotāji netiktu apkrāpti. Tomēr Inese stāsta, ka tas notiekot ļoti reti, jo citās valstīs viss aizvien esot bijis kārtībā.

Arī izdevīgie un plānotie ceļojumi kļūst dārgāki

Inese piebilst, ka ar katru gadu ceļojumi kļūst dārgāki, jo aviobiļešu cenas aug. Turklāt tik lētas aviobiļetes, kādas bija 2007. gada ekonomiskās krīzes laikā, diez vai vairs būs. Viņa stāsta, ka tajos laikos viņa ir lidojusi no Londonas uz Porto divatā ar vīru par 7 Ls.

Viņa ar smaidu atceras kādu gadījumu, kad Lisabonā novietoja īrēto automašīnu zem zīmes un nācās maksāt 50 eiro sodu. Tāpēc Inese iesaka ievērot tās valsts likumus, kurā atrodieties, jo tikšanās ar policiju nekad nav patīkama pat tad, ja tiesībsargs ir ceļu policists.

Nākamā valsts, uz kuru Inese ar ģimeni plāno doties, ir Taizeme. Viņa norāda, ka ceļojumu izmaksas būšot daudz lielākas, tāpēc ir jāveic vēl lielāks plānojums.

Vai tev ir savi knifi, kā ceļot izdevīgāk? Padalies ar saviem ieteikumiem raksta komentāros!

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu