Kultūras akadēmijā notiks pasākums «Valpurģi» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

30.aprīlī, Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) notiks ikgadējais studentu veidotais mūzikas un kultūras pasākums «Valpurģi», informē LKA pārstāve Paula Jansone. Pasākuma apmeklētājiem no tā sākšanās plkst.19 līdz rītam būs iespēja baudīt dzīvo mūziku, dejot, skatīties aktuālās jauno režisoru filmas un atpūsties dārzā pie ugunskura.

Šogad pasākums sadalīts divās daļās. Līdz pusnaktij uzstāsies regeja un «ska» mūzikas žanru grupas, tādas kā «2tie», «Oranžās brīvdienas» un «Gapoljeri», bet pēc raganas dedzināšanas sāksies nakts pasākuma daļa, kurā būs smagākas mūzikas performances. Uzstāsies grupas «Burn in Blizzard», «Indygo» un «Band mango».

Visu nakti dārzā būs iespējams sēdēt pie ugunskura un klausīties stāstos par raganām, to vēsturi un dzīvi šodien. Apmeklētājiem būs pieejamas deju un citu aktivitāšu meistarklases, tāda sportiska izklaide kā šaušana ar loku, kā arī «chill out» zona ar kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas studentu veidotām filmām.

Valpurģu nakts pasaulē ir pazīstama kā nakts, kad tiek sveikta pavasara iestāšanās. Šis bijis arī raganu sanākšanas rituāls, kurā tās dejojušas ap ugunskuru. Attīstoties sabiedrībai, 30.aprīļa naktī cilvēki sāka raganas dedzināt. LKA apvienojusi abas paražas - tiek kurts ugunskurs, sveikts pavasaris ar trakām dejām un pusnaktī sadedzināta ragana.

Biļetes uz pasākumu būs iespējams iegūt pasākuma dienā pie ieejas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu