Ceļvedis: Talka, velo nedēļa un džezs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē, protams, visi uz Lielo talku! Sakopsim gan savu, gan visu mūsu kopīgo pagalmu - Latviju. Pēc tam gan var atpūsties. Aizšaut uz Kuldīgu, kur pie Eiropā platākā ūdenskrituma – Ventas rumbas katru pavasari var novērot pārsteidzošu skatu: pāri rumbai, dodoties savā ikgadējā nārsta ceļā, lec zivis. Var doties uz Peta Metīnī džeza koncertu Kongresu namā vai Zigmara Liepiņa jaundarba «Transcendentālā oratorija» pirmatskaņojumu Rīgas domā. Kā allaž Latvijas kinoteātros no piektdienas sāk demonstrēt jaunas filmas, atklātas jaunas izstādes u.c. kultūras dzīves aktualitātes.

PIEKTDIEN

«K.Remonts»

25. aprīlī uz «Palladium» skatuves uzstāsies latviešu kulta rokgrupa «K.Remonts», kas par spīti samērā neilgajam aktīvās darbības laikam no 1985. līdz 1990. gadam ierakstījusi spilgtu lappusi mūsu rokmūzikas vēsturē.

"K. Remonts" gatavojas koncertam "Palladium"
"K. Remonts" gatavojas koncertam "Palladium" Foto: TVNET

Kamerkora «Muklājs» 25 gadu jubilejas koncerts

Svinot savu 25 gadu radošo darbību, kamerkoris «Muklājs» 25. aprīlī Torņakalna baznīcā plkst. 19 iepriecinās savus klausītājus ar garīgās mūzikas koncertu. Jubilejas atzīmēšanai (notikumam) kamerkoris izvēlējies divu koncertu koncepciju – piedāvājot muzikāli atšķirīgus garīga un laicīga satura koncertus.

«Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets aicina uz koncertu

25.aprīlī, plkst.19 Arhitektūras un mediju centrā «H2O 6» «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets aicina uz koncertu «Mūzika. Mandala. Meditācija. Mijiedarbe». Muzikālo baudījumu līdzās stīgu kvartetam papildinās jogas pasniedzējas Tatjanas Bindes dejas iestudējums un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) video mākslinieču, režisores Agates Mežules un operatores Elīnas Matvejevas īpaši katram skaņdarbam veidotas videoprojekcijas, kas būs arī abu jauno mākslinieču bakalaura darbs.

Foto: publicitātes

Alpu dziesmas

25. aprīlī plkst. 19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Universitātes kamerkora «Decoro» pavasara koncerts Alpu dziesmas. Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās pianistes Ilze un Ieva Dzērves, tenors Kārlis Rūtentāls, mecosoprāns Vizma Zvaigzne un jaunais talants - čelliste Alma Anete Miķelsone. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Šopēna pianistu konkursa laureāta Jundi koncerts

Lielajā ģildē 25. aprīlī plkst. 19 uzstāsies starptautiskā Šopēna pianistu konkursa laureāts pianists Jundi no Ķīnas. Mūziķis atskaņos Ludviga van Bēthovena, Frederika Šopēna un Roberta Šūmaņa darbus.

SESTDIEN

Velo nedēļa

Biedrība Rīgas velo nedēļa un Rīgas domes Satiksmes departaments, no sestdienas līdz 4.maijam, atklājot 2014. gada velo braukšanas sezonu, aicina ikvienu velobraucēju piedalīties Rīgas velo nedēļa aktivitātēs. Rīgas Velo nedēļa ar vairāk daudziem pilsētas sporta un kultūras velo pasākumiem jau ceturto gadu tiek organizēta riteņbraukšanas aktīvās sezonas sākumā, lai mudinātu velosipēdu kā ikdienas pārvietošanās līdzekli izmantot arvien vairāk, kā arī visiem satiksmes dalībniekiem atgādinātu, ka pilsētā riteņbraucēji ir neatņemama ikdienas transporta sastāvdaļa.

Rīgas velonedēļas programma: rigasvelonedela.lv

Lielā talka

Lielās talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.Tieši tāpēc sestdien visā Latvijā cilvēki aicināti padarīt mūsu mazo valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem.

Lido zivis Kuldīgā

Kuldīgā 26. aprīlī vimbu ceļojumu jau desmito gadu pēc kārtas atzīmēs ar pavasara palu šovu «Lido zivis Kuldīgā». Kuldīdznieki un pilsētas viesi sestdien pie vimbām viesoties un dažādus kultūras pasākumus aicināti baudīt visas dienas garumā – jau no sešiem rītā līdz vēlai vakara stundai.

Bauskas motormuzejā atklās Vasaras sezonu

Bauskas motormuzejā notiks Vasaras sezonas atklāšanas pasākums, kura laikā interesenti aicināti uz vairākām aktivitātēm, tostarp - uz divu izstāžu «Mans draugs, divritenis» un «Latvijas autoceļu aprīkojums» - atklāšanu. Atklāšanas pasākums paredzēts 26.aprīlī. No plkst.11 notiks muzeja četru traktoru iedarbināšanas paraugdemonstrējumi «No kurbuļa un lodlampas līdz starterim». To laikā varēs vērot, kā traktoristi iedarbina braucamos, kā arī varēs ieklausīties traktoru dažādajos tarkšķos un trokšņos. Vēlāk notiks abu izstāžu atklāšana, kā arī piedāvāta lekcija par drošu velobraukšanu un par velosipēdistu drošību satiksmē. No plkst.14.30 līdz 15 varēs kārtot velosipēdista eksāmenu.

Rīgas Kongresu namā «Pat Metheny Unity Group»

Džeza un «fusion» mūzikas cienītājiem obligāta klausāmviela 26. aprīlī ir apvienības «Pat Metheny Unity Group» koncerts Kongresu namā. Šajā mūziķu sastāvā darbojas pats virtuozs - ģitārists Pets Metīnī (Pat Metheny), gaisā šaudams atmosfēriskas, dzidras skaņu virtenes, saksofonists Kriss Poters (Chris Potter), bundzinieks Antonio Sančezs (Antonio Sanchez), basists Bens Viljamss (Ben Williams) un multinstrumentālists Džulio Karamazi (Giulio Carmassi).

59 gadus vecais Patriks Brūss «Pets» Metīnī ir amerikāņu džeza ģitārists, kurš starptautisku atzinību, vēl būdams jauns, ieguva 1975. gadā līdz ar albuma «Bright Size Life» izdošanu. Tam sekoja plejāde citu ierakstu, no kuriem trīs ieguvuši zelta albumu statusu. Turklāt Metīnī ir divdesmit «Grammy» balvu laureāts divpadsmit dažādās kategorijās.

Tik augstas raudzes džeza mūziķi Latviju bieži neapciemo, tādēļ noteikti iesaku nelaist garām šo iespēju.

Pat Metheny
Pat Metheny Foto: publicitātes

Spānijas tirdziņš

26.aprīlī no plkst. 10:00 - 16:00 Kalnciema kvartāla pagalmā notiks Spānijas tirdziņš, kurā varēs iepazīt spāņu virtuvi un kultūru, iegādāties dažādas preces un produktus no Spānijas un Latvijas. Spānijas tirdziņš Rīgā notiks pirmo reizi un tas tiek organizēts Spānijas Kultūras dienas ietvaros. Tajā piedalīsies dažādi uzņēmumi, kas Latvijā tirgo preces no Spānijas, valodas mācību centri un deju studijas, Spānijas Tūrisma birojs un Spānijas vēstniecība.

«Transcendentālā oratorija» un «Trīs tikšanās»

Sestdien, 26.aprīlī, pirmatskaņojumu piedzīvos viens no nozīmīgākajiem «Rīga 2014» akadēmiskās mūzikas notikumiem - Zigmara Liepiņa «Transcendentālā oratorija». Skaņdarba pamatā ir patiess un aizkustinošs stāsts par mātes visaptverošo mīlestību. Libreta autore Andra Manfelde, skaņdarbā izmantoti arī Bībeles psalmu fragmenti.

Savukārt Latvijas Nacionālajā operā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros notiks trīs baleta viencēlienu «Trīs tikšanās» pirmizrāde. Tie ir darbi, kuros satiekas trīs izcili mūsdienu latviešu komponisti un trīs pasaulē ievēroti, augstu vērtēti horeogrāfi.

Koris «Valmiera» atzīmēs 40 gadu jubileju

26. aprīlī plkst.17 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks Valmieras Kultūras centra jauktā kora «Valmiera» 40 gadu jubilejas koncerts «Lielākās ilgas». Koncertā piedalīsies: jauktais koris «Valmiera» (diriģenti Mārtiņš Klišāns un Līga Ādamsone), Līga Īvāne – ērģeles, klavieres, Marta Elizabete Smilga – vijole, kā arī pūtēju kvintets: Edgars Bārzdiņš, Aivars Osītis – trompete, Mārcis Miķelsons – mežrags, Lauris Zvejnieks – trombons, Jānis Retenais – tuba, Virdžīnija Laube-Vītiņa – sitaminstrumenti.

SVĒTDIEN

«Slavenais pīlēns Tims»

Latvijas Leļļu teātris sarūpējis sezonas pēdējo pirmizrādi - «Slavenais pīlēns Tims» latviešu trupas iestudējumā 27. aprīlī plkst. 14.

Ievērojamās angļu rakstnieces Enidas Blaitonas nebēdnīgā Tima nedarbus un varoņdarbus režisors Māris Koristins iestudē kā klasisku širmja izrādi ar lellēm. Tās, kā arī izrādes scenogrāfiju darinājis mākslinieks Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā «Sniegbaltītes skola» un «Kā lauvēns draugu atrada». Izrādes iestudējumā skanēs komponista Uģa Vītiņa dziesmas ar Dainas Strelēvicas dziesmu vārdiem. Leļļu stāsts par slaveno pīlēnu Timu gaidīs skatītājus no divu gadu vecuma.

Sonora Vaice un Ingus Pētersons satiksies romantiskajā Niko Dostāla operetē «Klīvija»

27. aprīlī plkst. 17:00 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» Rīgas Muzikālais teātris aicina uz Niko Dostāla romantiskās operetes «Klīvija» papildizrādi, kurā satiksies Latvijā iemīļotie dziedātāji Sonora Vaice un Ingus Pētersons. «Klīvijas» personāži tiekas mazas Dienvidamerikas valstiņas Boligvajas pierobežā. Miljardieris Potertons angažējis slavenus Holivudas aktierus jaunai, romantiskai filmai, kas tiek uzņemta kordiljēru pakājē. Pēkšņi galvenās lomas tēlotāja, slavena filmu aktrise Klīvija saņem vēstuli, kurā atklāts, ka filmēšana ir tikai aizsegs lielam koruptīvam darījumam. Tajā pat laikā Boligvajā notiek apvērsums un varas maiņa. Potertons ir investējis ienesīgās valsts dabas bagātībās, kas tagad pēc apvērsuma vairs nav pieejamas, jo viņam liegta ieeja valstī…

Sonora Vaice un Ingus Pētersons
Sonora Vaice un Ingus Pētersons Foto: Guntis Pilsētnieks

KINOTEĀTROS

No 25. aprīļa lielākajos Latvijas kinoteātros no piektdienas sāk demonstrēt četras jaunas filmas. Asa sižeta cienītāji noteikti varētu apmeklēt Arnolda Švarcenegera trilleri «Sabotāža», komiksu cienītāji noteikti skries lūkot 3D piedzīvojumu filmu «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2», komisko trilleri «Dubultnieks» varētu novērtēt Fjodora Dostojevska cienītāji, jo šī filma veidota pēc slavenā XIX gadsimta rakstnieka stāsta motīviem, savukārt krievu kino cienītāji var doties uz komēdiju «Ātrvilciens Maskava–Krievija».

Tikmēr Rīgas kinoteātrī «Splendid Palace» līdz 30. aprīlim norisēs Rīgas Kino muzeja projekts «Kino trofejas», kas ir atskats uz kino izrādīšanu un skatīšanos 1940. un 1950. gados un kura laikā mums ir vienreizēja iespēja iejusties savu vectētiņu un vecmāmiņu jaunības laikā – kinoteātros redzēt to pašu, ko viņi.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET afiša

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu