Laivu karnevāls no Siguldas līdz Rāmkalniem jau pavisam drīz!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rāmkalni

Vēl tikai pāris dienas palikušas līdz laivošanas sezonas atklāšanas pasākumam «Laivu karnevāls 2014», kas notiks 1. maijā Gaujas posmā no Siguldas līdz Atpūtas parkam «Rāmkalni». Pieteikumi tiek pieņemti līdz 29. aprīlim, mājas lapā www.ramkalni.lv.

Šogad «Laivu karnevāls» jau sasniedzis dalībnieku skaita rekordu, un pieteikšanās vēl turpinās. Pasākums solās būt ļoti krāsains, skatoties pēc komandu nosaukumiem, kuras pieteikušās, – Hipiji, Tikumības policija ar moto – «Nezināsi likumiņu – dabūsi pa plikumiņu!», Laivotāju cilts, Peldošās astes u.c. Pasākums tiek rīkots, ieskandinot laivošanas sezonas sākumu un atzīmējot Darba svētkus, Cēsu Nefiltrētajam Lēnalum piešķirot garšu. Lēnalus lieliski papildina šo pasākumu, kur finālā visi dalībnieki varēs nobaudīt šo jaunumu. Rāmi airējoties lejup pa Gauju, tas būs stimuls veikt distanci līdz galam, jo alkohola lietošana uz upes ir stingri aizliegta.

Foto: Rāmkalni

Pieteikties aicināts ikviens laivošanas un aktīvās atpūtas cienītājs, kurš vēlas cīnīties par dažādām nominācijām, kā arī galveno balvu - jūras ceļojumu uz Stokholmu kopā ar Tallink. Kā ierasts, «Laivu karnevālā» tiks vērtēta atraktivitāte, oriģinalitāte, humora izjūta un komandas gars, nevis distancē pavadītais laiks un ātrums. Pa upi būs izvietoti kontrolpunkti, kuros jāveic dažādi radoši uzdevumi. GRAND PRIX saņems komanda, kura būs visdraudzīgākā, visatsaucīgākā un visatraktīvākā. Specbalvas būs dažādās nominācijās, kā Visslapjākā, Izpalīdzīgākā, Dzīvespriecīgākā, Visdziedošākā un citās. Papildu kategorijas no izklaides un aktīvās atpūtas aģentūras «PartyGuru», kas dāvās lielākajiem ballētājiem braucienus ar Partybus un Partybike, kā arī gardākos burgerus Rīgā – Smiļģu bārā.

«Laivu karnevāla» dalības maksa tikai 3.50 € no personas. Piedāvājums uz pasākumu kanoe laivu nomai ar 64% atlaidi: trīsvietīga laiva par 15 €. Cenā ietilpst arī glābšanas vestes, kuras ir obligātas visiem dalībniekiem. Tās ir arī atsevišķi nomājamas. Iznomājot laivu, pasākuma rītā tā jau būs starta vietā, un jāparūpējas būs tikai par izdekorēšanu pēc komandas tematikas.

Foto: Rāmkalni

No Rīgas līdz Siguldai pasākuma dalībnieki varēs nokļūt ar vilcienu bez maksas, speciālajā «Laivu karnevāla» vagonā. Dalībniekus uz perona sagaidīs pasākuma vadītājs, kaislīgs laivotājs, aktieris un vienkārši aktīvās atpūtas cienītājs - Imants Vekmanis ar pazīšanās zīmi – airi rokā! Par atmosfēru vilcienā rūpēsies LTV projekta «Latvija dzied!» šā gada uzvarētāji - koris «SŌLA». Siguldā no dzelzceļa stacijas ar autobusu dalībnieki tiks nogādāti līdz distances sākumpunktam – kempingam «Dainas», pļavā pretī Gūtmaņa alai. «Laivu karnevāls» sāksies ar krāšņu parādes braucienu, uz kuru aicināti arī fani, draugi un līdzjutēji, lai atbalstītu komandas. Distances kopējais garums ir 17 km. Dalībnieki piedalās ar karnevālam sagatavotām un tehniskā kārtībā esošām laivām. Visu distances laiku dalībniekus vērtēs organizatora izvirzīta žūrija. Pēc distances veikšanas atpūtas parkā «Rāmkalni» ar zupu, aktivitātēm un dziesmām notiks apbalvošana. Pēc tam visus dalībniekus, kuri brauks ar vilcienu mājās, nogādās Inčukalna dzelzceļa stacijā.

Foto: Rāmkalni
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu