Tiek tirgotas biļetes arī uz «Lec, saulīte!» ģenerālmēģinājumu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: riga2014.org

Lielās intereses dēļ sākta biļešu tirgošana arī uz deju uzveduma «Lec, saulīte!» ģenerālmēģinājumu, kas piektdien, 20. jūnijā, plkst.22 norisināsies Mežaparka Lielajā estrādē. Biļešu cena uz ģenerālmēģinājumu – 10 eiro. Biļetes uz ģenerālmēģinājumu, tāpat kā uz uzvedumiem 21. un 22.jūnijā pieejamas «Biļešu Serviss» kasēs un kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014».

Vērienīgajā uzvedumā saulgriežu stāstu izdejos vairāki tūkstoši dejotāju no Rīgas un Latvijas labākajiem deju kolektīviem, uzvedumā piedalīsies kori, solisti, «Lec, saulīte!» orķestris un folkloras kopa «Auļi». Deju uzvedums būs skatāms pasākuma «Rīga 2014 saulgrieži» ietvaros, kas būs Rīgas, kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada saulgriežu kulminācijas pasākums.

Deju uzveduma «Lec, saulīte!» stāsta galvenā varone ir meitene, kas nonāk ar rituāliem, tradīcijām un dabas spēkiem saistītos svētkos. Uzvedumā caur meitenes tēlu tiks atklātas divas tematiskās līnijas - tradīcija un mīlestība.

Aplīgošana, vainagu pīšana, māju un lopu pušķošana, ugunskuru kuršana, pirtī iešana, auglības skrējiens, buršanās, papardes zieda meklēšana un vēl citas tradīcijas apvij gada visīsāko nakti. Saulgrieži ir apliecinājums nācijas vitalitātei, savu pirmsākumu un sakņu apzināšanai - tieši tāpēc uzveduma pamatā ir stāsts, kuru dzirdot, redzot un izdzīvojot ikviens uz brīdi nonāks gaismas daudzināšanas un tautas vitālo svētku rituālu pasaulē.

«Šī ir unikāla iespēja starp Dziesmu svētku gadiem pulcēt kopā labākos Latvijas dejotājus vērienīgam deju uzvedumam. Kopā ar dejotājiem un radošo grupu mēs esam strādājuši vairākus gadus, un šobrīd man šķiet, ka rezultāts būs pārsteidzošs un neparasts. Uzvedums ir unikāls no vēl viena aspekta – «Lec, saulīte!» notiks saulgriežu naktī un ceru, ka spēsim radīt maģisku un neatkārtojamu sajūtu, ko varēs izbaudīt ikviens apmeklētājs,» saka uzveduma mākslinieciskais vadītājs, Deju svētku virsvadītājs Jānis Ērglis.

Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukums tiks pārvērsts par Jāņu kalnu, bet skatītāji izvietosies neparasti - Dziesmu svētku kopkora vietās. Uzvedumā skanēs īpaši šim nolūkam radīta mūzika. Uzveduma radošo grupu veido mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs, komponists Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa.

Jau ziņots, ka 21. un 22. jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums «Rīga 2014 saulgrieži», kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. «Rīga 2014 saulgrieži» ietvaros Mežaparkā norisināsies deju uzvedums «Lec, saulīte!», «Pasaules saulgriežu festivāls» ar dažādu mūziķu dalību no visas pasaules, «Pasaules alus parāde», kurā būs iespēja degustēt dažādas vietējās un importa alus šķirnes, «Rīgas saulgriežu gadatirgus», «Līgo pirts festivāls» un citas aizraujošas saulgriežu aktivitātes. «Rīga 2014 saulgrieži» noslēgsies ar balli, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules.

20., 21. un 22. jūnijā, kad Mežaparkā notiks «Rīga 2014 saulgrieži», kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014» dosies izbraukumā un atvērs savu filiāli «Esplanāde 2014 Mežaparkā". Līdzīgi kā Esplanādē izvietotajā informatīvajā telpā, arī Mežaparka kultūras vasarnīcā būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmajiem un šobrīd pieejamajiem «Rīga 2014» pasākumiem, iegādāties pasākumu biļetes un suvenīrus, vienkārši labi pavadīt laiku un izmantot Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošināto bezmaksas WiFi internetu un atpūtas zonu. Lattelecom bezmaksas WiFi tīkls tika atklāts 2013.gada aprīlī un šobrīd ir pieejams 3700 vietās visā Latvijā.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie Mežaparka estrādes.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu