Ventspils Pilsētas svētkus svin garšīgi (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 1. līdz 3. augustam ikviens laipni gaidīts Ventspilī uz pilsētas 724. jubilejas svinībām, lai trīs dienu garumā baudītu opermūziku, piedalītos Grāmatu svētkos, novērtētu Ziedu paklājus, justu līdzi dragreisa un spēkavīru sacensību dalībniekiem, apmeklētu amatnieku gadatirgu un neskaitāmas citas svētku norises.

Šogad Pilsētas svētki solās būt tiešām apetīti rosinoši, jo līdztekus tradicionālajām aktivitātēm svinību viesiem būs iespēja redzēt, dzirdēt un izjust ko jaunu un īpašu no plašās pasākumu ēdienkartes.

Vēdera priekus piedāvās tuvu un tālu zemju nacionālās virtuves. Galdā tiks celti ukraiņu, gruzīnu, indiešu, ķīniešu, armēņu, meksikāņu un citu tautu tradicionālie ēdieni, notiks to tirdzniecība un degustācija, tiks dalīti padomi pavārmākslā un atklāti amata noslēpumi. Vizuālu, akustisku un smaržām bagātu priekšnesumu būs sagatavojis pankūku cepšanas virtuozs no Nīderlandes - Brams Grāflands, kurš gatavojot vienlaicīgi muzicēs uz virtuves bungām un ērģelēm. Smalkmaizīšu darbnīcā notiks maizīšu dekorēšana un cepšana, Austrumu virtuves cienītāji varēs pagatavot savu unikālo suši, bet tie, kuriem tuvākas tradicionālās vērtības, noteikti novērtēs latgaliešu un suitu novada gardumus. Mazos kārumniekus iepriecinās Pamukāļu un Prieka kotlešu gatavošana, kartupeļu zīmogu darbnīca un mākslas taisīšana no ēdamām lietām. To, cik kurš apēdis, skaidri varēs redzēt bērnu zinātnes centra «Tehnoannas Pagrabi» greizajos spoguļos.

Muzikālajā ēdienkartē šoreiz ritmi dažādām gaumēm - no latviešu supergrupas «Jumprava» hitiem līdz Maestro Raimonda Paula dziesmām regeja stilā, no pagājušā gadsimta latviešu estrādes spožākajiem darbiem līdz pat mambo karaļa Lou Begas eksotiskajam un dzīvespriecīgajam šovam.

Svinību noslēgumā kā ķirsītis uz kūkas gaidāms grandiozs svētku salūts.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu