Kultūras akadēmijā nākamajā gadā varēs apgūt jaunas studiju programmas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) no nākamā gada būs iespējams apgūt audiovizuālo, skatuves mākslu un producēšanu, kā arī drāmas un teksta studiju programmas, informē LKA ārējo sakaru un komunikācijas speciāliste Aija Melbārde.

Audiovizuālo, skatuves mākslu un producēšanu tieši šādā savienojumā bakalaura līmenī Latvijā studēt līdz šim nav bijis iespējams, pastāstīja specializācijas vadītāja, viena no Latvijā vadošajām kino producentēm Antra Cilinska. Viņa norādīja, ka programmā producentiem mācīs, kā veidot mūsdienīgas izrādes un radīt mūsdienīgu kino. Studenti varēs mācīties, kā atrast pareizo ideju un to izplatīt tālāk. Kino režiju un producēšanu šogad varēs apgūt arī maģistra līmenī teātra un kino režisora profesora Pētera Krilova vadībā.

Bakalaura studiju virzienā «Drāmas un teksta studijas» studenti apgūs teksta radošu lasīšanu, kritisku analīzi un interpretāciju, teksta veidošanas, rediģēšanas un izplatīšanas pamatiemaņas dažādos medijos, kā arī teksta pārveides iespējas.

Starpkultūru sakarus nākamajā gadā varēs apgūt trīs virzienos - «Latvija-Vācija», «Latvija-Dānija» un «Latvija-Francija/Beļģija». Pēdējā no tām studentus uzņems pirmo reizi. Tajā bez franču valodas studenti varēs apgūt arī flāmu valodu.

Līdztekus jau minētajiem bakalaura studiju virzieniem akadēmija piedāvā iespēju mācīties kultūras teorijas un menedžmenta specialitātē. Menedžmenta prasmes ir iespējams attīstīt arī maģistra studiju līmenī, studējot kultūras menedžmentu un radošās industrijas. Pēc gada pārtraukuma LKA studentus uzņem arī apakšprogrammā «Muzeju un kultūras mantojuma studijas». Kultūras akadēmijā šogad uzņem arī teātra māksliniekus.

Pieteikšanās studijām LKA noslēdzas šodien.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu