Kultūras ministrija gatavojas aktualizēt mākslinieku atalgojuma jautājumu (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kultūras ministrija gatavojas aktualizēt mākslinieku atalgojuma jautājumu, apzinot neadekvātus mākslinieku atalgojumus visā Baltijā, pastāstīja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa. KM noslēgusi līgumu par atalgojuma analīzi Baltijas valstu un pašvaldību profesionālajās koncertorganizācijās, teātros, operas un baleta teātros.

Kauliņa informēja, ka valdības sēdes protokola lēmums noteica, ka KM šāds pētījums jāveic, un tas iekļauts arī valdības rīcības plānā.

«Skatuves mākslā Latvijā īpaši būtiski risināt problēmu saistībā ar mūziķu atalgojuma nespēju konkurēt, kas veicina mūzikas profesionāļu došanos uz ārzemēm labākas peļņas meklējumos,» paskaidroja KM pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka KM jautājumu skata plašāk, cenšoties apzināt neadekvātus atalgojumus, kas ir zem vidējā, Baltijas valstu un pašvaldību profesionālajās koncertorganizācijās, teātros, operas un baleta teātros.

«Analīze varētu norisināties līdz augusta beigām, kad arī taps zināmi tās rezultāti, ar kuru palīdzību KM iespējams pamatoti noteikt nepieciešamās izmaiņas atalgojuma politikā,» sacīja Kauliņa. Ar šo atalgojuma analīzi KM plāno doties uz valdību, lai aktualizētu mākslinieku atalgojuma jautājumu.

Jau vēstīts, ka KM izsludinātajā konkursā Baltijas valstu un pašvaldību profesionālajās koncertorganizācijās, teātros, operas un baleta teātros atalgojuma analīzei par uzvarētāju atzīta kompānija «Civitta Latvija», kas to darīs par 7871,29 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu