Papīra objektu festivāla noslēgums: Kartona svētki «Cardboardia»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 19.jūlijā, Papīra objektu festivāla noslēgumā Kalnciema kvartāls piedāvā unikālu iespēju piedalīties starptautiskas mākslinieku trupas Cardboardia DIY* izrādes tapšanā, veidojot lielformāta kartona objektus un scenogrāfiju un ietekmējot topošās izrādes veidolu un konceptu.

Cardboardia – tas ir izdomāts vārds angļu valodā, kas var tikt tulkots kā «Kartonjia» jeb «Kartona valsts».

Cardboardia ir valsts, kurā plaukst kultūra. Cardboardia Tirāns, kurš ir visas nācijas demokrātiski izvēlēts, aicina iedzīvotājus ļauties radošām nodarbēm, radot tādus apstākļus, lai ikviens varētu atrast radošus veidus, kā sevi izpaust.

Kā jau ikvienā kārtīgā valstī, arī Cardboardia ir sava Kultūras ministrija, kas organizē nacionālo teātru darbību, tai skaitā Cardboardia Akadēmisko Kartona Teātri. 2013.gada rudenī tika atklāts Cardboardia DIY Teātris, kas tagad dodas savā pirmajā starptautiskajā izbraukumā - uz Papīra Objektu festivālu Rīgā, 19.jūlijā.

Cardboardia DIY aicina uz unikālām meistardarbnīcām, kurās tiks veidoti lielformāta objekti, tēli un scenogrāfija no kartona, lai rezultātā iestudētu neaizmirstamas lugas. Darbnīcās gaidīts ir ikviens, kam ir interese, – vecāki ar bērniem, draugi, skaļi cilvēki vai kautrīgie, vecmammas un vectēvi – ikvienam būs iespēja kļūt par scenāriju autoru, dekoratoru, aktieri vai režisoru, vienlaikus lieliski pavadot laiku radošā atmosfērā.

Cardoardia mākslinieku trupa izstāstīs aizraujošu stāstu par teātri, iemācīs noslēpumus, kā darboties ar kartonu, un piedalīsies lugas tapšanā.

Ja jūs interesē DIY idejas un aktivitātes un vēlaties iemācīties, kā noorganizēt neaizmirstamu notikumu, vai arī vienkārši vēlaties labi pavadīt laiku ar draugiem vai bērniem – piesakieties un piedalieties!

Foto: publicitātes

DIY Teātris un Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirdziņš darbosies no 10.30 līdz 16.00.

Grupas sāks darboties divos laikos

Grupa Nr. 1 sāks no 10.30

Grupa Nr. 2 sāks no 11.00

Uzstāšanās plkst. 14.30

Meistardarbnīca mākslinieku trupas pavadībā ir pilnīgi bez maksas, bet lūgums iepriekš pieteikties:

kultura@kalnciemakvartals.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu