Notiks «The King's singers», «Latvian Voices» un «Xylem trio» koncerts (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst.20 Latvijas Nacionālajā operā notiks «The King's singers», «Latvian Voices» un «Xylem trio» koncerts, informēja «Pasaules koru olimpiādes 2014» sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Salna.

«The King's Singers» ir viena no pasaules slavenākajām vokālajām grupām. Grupa dibināta 1968.gadā, un tās pastāvēšanas laikā mūziķu ierakstīto albumu skaits jau pārsniedz pusotru simtu, divi no tiem saņēmuši arī prestižo «Grammy» balvu. «The King's Singers» sastāvā ir seši mūziķi, šobrīd - divi kontrtenori, tenors, divi baritoni un bass, kas ik gadu sniedz vairāk nekā simt koncertus. Grupa dzied visu, kas rakstīts sešām balsīm, sākot ar viduslaiku mūziku un beidzot ar mūsdienu džeza melodijām.

Paralēli šim koncertam notiek arī draudzības koncerti Vērmanes dārzā, Esplanādē, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā un «Origo Summer stage», kā arī meistarklases.

Paralēli koncertam atsāksies koru konkursi. Savā starpā šodien Latvijas Universitātes Lielajā aulā sacentīsies jauktie kamerkori, Rīgas Stradiņa universitātes Lielajā aulā sacentīsies tautas mūzikas pārstāvji. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā varēs vērot sieviešu kamerkoru un sieviešu ansambļu konkursus, savukārt Rīgas Svētā Pētera baznīcā un Rīgas Svētā Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs sakrālā mūzika «a cappella».

Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» sacentīsies bērnu kori, savukārt Lielajā ģildē skanēs garīga satura mūzika, laikmetīgā mūzika. Rīgas Kongresu namā varēs dzirdēt džezu un gospeļus.

Jau ziņots, ka no 9.jūlija līdz 19.jūlijam Rīgā notiek 8. Pasaules koru olimpiāde. Tajā piedalās 460 kori, kuros ir 27 000 dziedātāju. Olimpiādes dalībnieki Latvijā viesojas no 73 valstīm piecos kontinentos. Olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «Interkultur».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu