Dikļu pilī notiks gadskārtējie pils Dārza svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://travelnews.lv/

10.augustā no plkst. 12:00 Dikļu pilī notiks gadskārtējie pils Dārza svētki.

Dārza svētkus ar koncertu atklās Dikļu pūtēju orķestris, kam sekos tradicionālais TDA «Gauja» priekšnesums.

Svētku turpinājumā ar īpašu programmu pilī viesosies Raita Ašmaņa vadītais «Jelgavas Big Band», kuri ir vieni no atzītākajiem šā žanra mūziķiem Latvijā.

Ar savu vairāk nekā 20 gadu lielo pieredzi «Jelgavas Big Band» savaldzinājis gan džeza mūzikas cienītājus, gan viskūtrākos balles dejotājus. Tā repertuārs tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp tādu Swing lielmeistaru kā Duke Ellington un Frank Sinatra daiļradi, J. Štrausa Vīnes valšu izsmalcināto skanējumu un līdz pat kustīgajiem Latīņamerikas deju ritmiem – salsa, samba, čačača un rumba.

«Jelgavas Big Band» izveidota 1991.gadā no visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastiem. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi. Visus šos gadus «Jelgavas Big Band» piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos, koncertos, pieņemšanās un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Dikļu pils Dārza svētku kulminācijā – muzikāla izrāde visai ģimenei «Reiz sensenos laikos...».

Izrādē ar dziesmām un dejām, kuras mūzikas autors ir Zigmars Liepiņš, piedalīsies Kristapa Krievkalna mūziķu grupa (bungas - Gundars Lintiņš, bass - Pēteris Liepiņš, ģitāras - Andris Barons, Mārcis Auziņš, taustiņi - Kristaps Krievkalns), dziedās Nacionālā teātra aktieri: Ainārs Ančevskis, Juris Hiršs, Zane Dombrovska, Indra Burkovska un projekta «Satikšanās teātrī» dalībnieki! Pie klavierēm pats Zigmars Liepiņš!

Visas dienas garumā paralēli koncertiem pils parkā būs jauniešu centra «Vinda» radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kā arī vietējo amatnieku tirdziņš.

Biļešu cena iepriekšpārdošanā 6 EUR, pasākuma dienā 8 EUR. Ģimenes biļete (vecāki un vismaz 1 bērns) – 15 EUR. Biļetes pieejamas Dikļu pilī un Biļešu Paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu