Latvijas kori Pasaules koru olimpiādē ieguvuši 54 medaļas (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kori Pasaules koru olimpiādē čempionu sacensībās izcīnījuši sešus čempiona titulus un ieguvuši kopā 54 medaļas.

No 54 medaļām 29 ir zelta, bet 25 - sudraba.

Atklātajā konkursā Latvijas kori saņēmuši 30 zelta, 19 sudraba un trīs bronzas diplomus, turklāt pieci kori kļuvuši par savas kategorijas uzvarētājiem.

Sestdien, 19.jūlijā, «Arēnā Rīga» apbalvoja pēdējos šīs koru olimpiādes čempiona titula ieguvējus piecās kategorijās – jauktie kamerkori, vīru kamerkori, laikmetīgā mūzika, populārā kormūzika un tautas mūzika/folklora. Latvijas koriem tika vēl divi Pasaules koru olimpiādes čempiona tituli: Emīla Dārziņa jauktajam korim (diriģents Artūrs Ancāns) laikmetīgās mūzikas kategorijā un jauniešu korim «Maska» (diriģents Jānis Ozols) – tautas mūzikas kategorijā.

Jau ziņots, ka no 9.jūlija līdz 19.jūlijam Rīgā notiek 8.Pasaules koru olimpiāde. Tajā piedalās 460 kori, kuros ir 27 000 dziedātāju. Olimpiādes dalībnieki Latvijā viesojas no 73 valstīm piecos kontinentos. Olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju «Interkultur».

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu