Doma baznīcā notiks koncerts «BACH zīmē»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas Domā 25.jūlijā notiks koncerts ciklā «Ērģeļmūzika BACH zīmē», aģentūru BNS informēja pasākuma mākslinieciskā vadītāja Edīte Alpe.

Sasaucoties ar «Rīga 2014» tematiskās līnijas Okeāna alkas ideju, šī koncertu cikla vēstījums ir «No strauta līdz okeānam BACH zīmē» . Vārds «bach» vācu valodā nozīmē strauts, savukārt Bēthovens par dižo meistaru ir teicis – ne Strauts, bet Okeāns ir viņa vārds.

Ciklu veido septiņas koncertprogrammas un noslēguma koncerti ar Riharda Dubras, Jāņa Lūsena un Ērika Ešenvalda darbu pirmatskaņojumiem.

Koncertu ciklā kopumā piedalās vairāk kā divdesmit latviešu ērģelnieki, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, dziedātāji, instrumentālisti un kori.

25.jūlijā plkst.19 Rīgas Domā un 27.jūlijā plkst.18 Dubultu baznīcā Jūrmalā koncertcikla piektajā koncertā muzicēs trīs ērģelnieces – Diāna Jaunzeme, Una Cintiņa un Inese Paiča, kā arī vijolnieks Aleksejs Bahirs.

Ieeja koncertā Jūrmalā ir par ziedojumiem, bet Rīgas Domā jāpērk biļete.

Projektu atbalsta nodibinājums «Rīga 2014» un Jūrmalas pilsētas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu